Haberler

Amasya Belediyesi'nden Kadınlara 7. Bilezik

Amasya Belediyesi tarafından kadınlara yönelik 7.si yapılan kültürevi törenle hizmete girdi.

Amasya Belediyesi tarafından kadınlara yönelik 7.si yapılan kültürevi törenle hizmete girdi.

Kirazlıdere Mahallesi'nde nostaljik Amasya Evi görünümlü 2 katlı binanın açılışında konuşan Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, her mahallede tesis etmeye çalıştıkları kültür evlerinde 3 bine yakın ev anımı ve genç kızın sosyal ve kültürel alanlardaki 22 branşta kursa katıldıklarını söyledi.

Kadınların Yassıçal çulhası, kilim dokuma, iğne oyası ve telkari gibi alanlarda eğitim aldıklarını ve bununla ev ekonomilerine ciddi katkı sağladıklarını belirten Başkan Özdemir, "Bu hizmetler direk toplumumuzun varlık sebebimiz olan hanım kardeşlerimize, annelerimize, bacılarımıza hitap ediyor. Bu da beni mutlu ediyor" dedi.

Kadınların mevcut kursların haricinde kendilerinden Osmanlıca gibi çeşitli alanlarda da kurs verilmesini istediklerini anlatan Özdemir, 3 merkezde Kur'an-ı Kerim eğitiminin verildiğini, ayrıca merkezlerin içerisinde spor aletlerinin bulunduğunu kaydetti.

Mehter takımının konser verdiği açılışa, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, AK Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Tokgöz, AK Parti Amasya İl Başkanı Osman Faik Salman ile diğer yetkililer de katıldı.

Çomaktekin ile beraberindekiler Yassıçal çulhasından üretildiği ve 150 yıllık olduğu söylenilen elbiseyi de dikkatle incelediler. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cafer Özdemir Ak Parti Yassıçal Amasya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title