Haberler

Altın Portakal Ödülleri Sahiplerini Buldu

Güncelleme:

Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında, İlyas Salman'a "Yaşam Boyu Onur", Avustralyalı ünlü yönetmen Bruce Beresford'a ise "Sinemada başarı" ödülü verildi.

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında oyuncu İlyas Salman'a "Yaşam Boyu Onur", Avustralyalı ünlü yönetmen Bruce Beresford'a ise "Sinemada başarı" ödülü verildi.

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin konuk sanatçıları, Büyükşehir Belediyesi tarafından Porto Bello Otel'de düzenlenen yemeğe katıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, ulusal uzun metraj film yarışması jüri üyelerinin yoğun çalışma programı içinde yemeğe katılamadıklarını söyledi.

Dün gerçekleştirilen geleneksel korteje katılımın yoğunluğuna dikkati çeken Mustafa Akaydın, şöyle konuştu:

"Dünkü mutluluğumu istatistik olarak vereceğim. Antalya'da 32 yıldır yaşıyorum. Böyle bir kortej görmedim. Bizim festivalimiz Yeşilçam ulusal film endüstrisi ile Antalya halkının buluşması. Eğer bu güzel sanatçılar o kortejde olmasaydı, emniyet rakamlarıyla 252 bin Antalyalı sokaklarda olmazdı. Çok gurur verici. Geçen sene bu rakam yoktu, 50 bin civarındaydı. Bu sene hakikaten çok etkileyiciydi. Bu vesileyle ulusal sinemanın değerli sanatçılarına teşekkür ediyorum."

Akaydın daha sonra oyuncu İlyas Salman'a "Yaşam Boyu Onur Ödülü" verdi. İlyas Salman, ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, ödül alacağını öğrenince Zeynep Oral'ın kendisine, "Sahnede fazla konuşma" dediğini anlattı. "Benim çenem ishal olmuş, nasıl az konuşayım" diyen Salman, "En zalim, en gaddar haydut, zalim bir hükümdar kadar kötü olamaz" diye konuştu.

Konuşmasına ara vererek Ahmed Arif'in "Kurban" adlı şiirini okuyan ve bir türkü seslendiren Salman, daha sonra konuşmasına şöyle devam etti:

"Ben ilk onur ödülümü bu güzel dünyaya bu güzel ifrite geldiğim gün aldım. İnsanların içine daldım çünkü. İlkokul çağındayım, babam dedi ki (İlyas, büyüyünce ne olacaksın-). Avukat, mimar, mühendis, devlet başkanı olacağım sanıyor. (Büyüyünce adam olacağım) dedim. İkinci ödülümü o zaman kendi kendime verdim. Üçüncü ödülümü bugün sevgili dostum, arkadaşım Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'dan aldım. Antalya Kültür Sanat Vakfı ve Akaydın'a teşekkür ediyorum. Bu ödülü aşkın katledilişine seyirci kalmayanlara adıyorum."

-Beresford'a "Sinemada başarı" ödülü-

Avusturalyalı ünlü yönetmen Bruce Beresford da ödülünü Başkan Akaydın'dan aldı. Beresford, Antalya'da ve Altın Portakal Film Festivali'nde olmaktan, ödülü almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Beresford, "Birçok kişi böyle bir ödül kazanınca endişeye kapılıyor, kariyerlerinin sonuna geldiğini sanıyorlar, ama bu benim için doğru değil. Yapmayı istediğim birçok film var" dedi.

Muhabir: Güç Gönel

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Akaydın İlyas Salman Porto Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title