Haberler

ALMANYA'DAN KESİN DÖNÜŞ YAPTI, KENDİNİ HAYIR İŞLERİNE ADADI

Güncelleme:

Burdur'da oturan Ali Osman Özkan (49), Almanya'dan kesin dönüş yaptıktan sonra eşi ile birlikte kendisini hayır işlerine adadı.

Babası 1973 yılında çalışmak için Almanya'ya giden Ali Osman Özkan, 1976 yılında annesi ve kızkardeşi ile birlikte Almanya'ya gitti. Eğitim hayatı Almanya'da geçen Özkan, daha sonra ticarete atıldı ve kendi inşaat şirketini kurdu. 2018 yılında Türkiye'ye kesin dönüş yapan Özkan, eşi Fatma Özkan'la birlikte Burdur İHH İnsani Yardım Vakfı'nda gönüllü çalışmaya başladı.

Bir çocuğun mutluluğuna vesile olmanın kendilerini de mutlu ettiğini anlatan Özkan, "Çocukluğum, gençliğim, bütün hayatım Almanya'da geçti. Baba mesleği olarak sıvacılık yaptım. Sonradan şirket kurduk. 2018'e kadar Almanya'da yaşadık. Ailecek karar verip vatanımıza dönmeye karar verdik. Türkiye'ye geldikten sonra tanıdıklarımız vasıtasıyla Burdur İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Hüseyin Çetinkaya ile tanıştık. Ben insanların ihtiyaçlarını gidermeyi, yüzlerini güldürmeyi, çocukları sevindirmeyi, hastaları ziyaret etmeyi istedim ve bu işe kendimi vakfettim. Başka bir iş yapmıyorum. Almanya'daki birikimlerimle burada biraz yatırım yaptık. Sabah çıkıp akşama kadar eşimle birlikte ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi, kıyafet gibi yardımlar götürüyoruz" diye konuştu.

Saat 09.00'da başlayıp akşam saatlerine kadar çalıştıklarını aktaran Özkan, "Allah rızası gözeterek çalışıyoruz. Hiçbir menfaat gözetmeden rabbimin rızası doğrultusunda bu işi yapıyoruz. Ramazanda talepler çoğalıyor. Yoğunuz. Allah bağışçılarımızdan razı olsun. Bağışlarımız da çoğalıyor. Sadece Ramazan ayında değil, 12 ay yardımlarımıza devam ediyoruz. Ne kadar çok insana ulaşabilirsek o kadar mutlu oluyoruz. Burada çalışmaktan çok mutluyum. İnsanların ihtiyacını giderip bize dua ettikleri zaman çok mutlu oluyoruz" diye konuştu.

Burdur İHH Şubesi Başkanı Hüseyin Çetinkaya ise yardım kuruluşunda faaliyet yürütmenin kolay olmadığını, gönül erlerine, gönül yolcularına ihtiyaçları olduğunu söyledi. Ali Osman Özkan ve eşinin bu gönül yolcularından olduğunu anlatan Çetinkaya, şöyle dedi:

"İlimizdeki ihtiyaç sahiplerine, yetimlere, yoksullara ulaşmak için gayret içerisindeyiz. Bu gayreti gösterirken bize hakikaten gönlü ile bedeni ile kendini vakfedecek kardeşlere ihtiyacımız var. Gönüllülerimiz var. Almanya'dan dönüş yaparak aramıza katılan Ali Osman Özkan kardeşimiz bizim en büyük gönül yoldaşımız oldu. İyilik için, iyiliği her zaman her yerde yaymak için eşi ile birlikte günün tamamını vakfımıza ayırarak yardım toplama, yardımı ihtiyaç sahiplerine ulaştırma, çocukları sevindirme, yaşlıları ziyaret etme gibi faaliyetlerde bulunuyorlar. Yaptıkları çalışmalardan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Osman Özkan Almanya Burdur İHH Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title