Haberler

Alman bisiklet ustasından Türkiye turu

Güncelleme:

ALMAN bisiklet ustası Reinhold Abt (65), Almanya'nın Nürnberg kentinden çıktığı bisikletiyle Türkiye turu kapsamında, Antalya'nın Demre ilçesine geldi.

ALMAN bisiklet ustası Reinhold Abt (65), Almanya'nın Nürnberg kentinden çıktığı bisikletiyle Türkiye turu kapsamında, Antalya'nın Demre ilçesine geldi. Reinhold Abt, turunu Antalya merkezde bitirecek ve uçakla Nürnberg'e dönecek.

Alman Reinhold Abt, 30 yıldır çalıştığı kendisine ait bisiklet tamir atölyesini, geçirdiği bir rahatsızlık sonrası devrederek, 35 yıl önce iki arkadaşı ile birlikte gezdikleri Türkiye'ye bisikletle yolculuk yapmaya karar verdi. 20 Temmuz 2020 tarihinde Nürnberg'den bisikletiyle yola çıkan Reinhold Abt, Çekya'ya geçti. Sıra ile Slovakya, Polonya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan'ı geçen Reinhold Abt, 9 Eylül günü Kırklareli'ndeki İpsala sınır kapısından Türkiye'ye giriş yaptı.

Reinhold Abt, Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın ve Muğla illerini geçerek, Antalya'nın Demre ilçesine ulaştı. 10 gün Antalya bölgesinde gezecek olan Reinhold Abt, burada turunu tamamlayıp, uçakla Nürnberg'e dönecek. Günde 50 ile 100 kilometre arası yol alan Abt, toplam 4 bin kilometre yol yapmış olacak.

Reinhold Abt, "35 yıl önce iki arkadaşımla Edirne'den giriş yapıp, aynı hattı takip ederek, Şanlıurfa'ya kadar gitmiştik. Dönüşümüzü Kapadokya, Konya, Ankara üzerinden yaparak yapmıştık. Ağır bir travma geçirdim. Her şeyi bırakarak, bisikletle bir gezi planladım. Aklıma 35 yıl önce gezdiğim, çok mutlu olarak döndüğüm Türkiye, Ege ve Akdeniz sahilleri, Nürnberg'in kardeş şehri Antalya geldi. Türkiye'de çok şey değişmiş. Ama Türk insanın güler yüzlü oluşu, konukseverliği, yardımseverliği, içtenliği hiç değişmemiş. Doğa, tarih her şey harika. Geceleri sadece bir döşekle uyuyorum. Çadırım bile yok. Türkiye çok güvenli bir ülke. Ayrıca bu yollarda koronavirüs olacağı hiç aklıma gelmiyor. Türkiye'yi ve Türk insanını seviyorum" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nürnberg Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title