Haberler

Akseki'de Hayat Boyu Öğrenme ve Halk Eğitimi Toplantısı Yapıldı

Akseki ilçesinde Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısı yapıldı.

Akseki ilçesinde Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısı yapıldı.

Kaymakam Muhammed Emin Nasır başkanlığında Halk Eğitimi Merkezinde düzenlenen toplantıya, Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, İlçe Jandarma Komutanı Özhan Nacar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İmdat Mithat Bağcı, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Kondak, okul müdürleri, daire amirleri ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda, Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde bugüne kadar yapılan ve yapılması planlanan faaliyetler tartışıldı.

Mesleki ve teknik alandaki kursların açılmasına yönelik önerilerin görüşüldüğü toplantıda, yöreye uygun olan arıcılık, bağcılık, meyvecilik, bilgisayar kullanımı, kaybolmaya yüz tutmuş el sanatları kursları açılması yönünde tavsiye kararı alındı.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Kondak, toplantıda 2017'de açılan ve 2018'de hayata geçirilecek kurslar hakkında bilgi verdi.

Kaymakam Nasır da vatandaşların talepleri doğrultusunda meslek kurslarına ağırlık verilmesini isteyerek, "İlçedeki resmi, özel ve sivil toplum kuruluşları ile hayat boyu öğrenme kapsamında yaygın eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, planlanması, ortaya çıkan güçlüklerin değerlendirilmesi ve merkezler arasında iş birliği ve koordinasyon sağlanması, etkinliklerin birlikte planlanması ve uygulamaya konulması, hizmet tekrarı ve kaynak israfının önlenmesi ve verimliliğin arttırılması oldukça önemlidir." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Halk Eğitimi Merkezi İsmet Uysal Akseki Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title