Haberler

Akif Arıcan; "Tsunami Söylentiden İbarettir"

Fethiye'de yaşanan deprem ve ardından tsunami söylentileri üzerine sivil toplum örgütü temsilcileri Fethiye Ticaret Odası Başkan Akif Arıcan öncülüğünde bir açıklama yaptı.

Fethiye'de yaşanan deprem ve ardından tsunami söylentileri üzerine sivil toplum örgütü temsilcileri Fethiye Ticaret Odası Başkan Akif Arıcan öncülüğünde bir açıklama yaptı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasında FETOP Yönetim Kurulu Üyesi Günsenin Günel, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mümtaz Kökten, Çalış Güzelleştirme Derneği Başkanı Mete Ay, HİSARDER Başkanı Günay Özütok ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, başkanlığında bir açıklama yaptı.

Sivil toplum örgütü temsilcileri adına konuşan Arıcan, ulusal basında çıkan tsunami olacak haberlerinin söylentiden ibaret olduğunu ve Fethiye'de şimdiye kadar hiç tsunami olmadığını söyledi. Arıcan, "Fethiye sizlerinde bildiği gibi 1957 yılında bir deprem yaşadı.

O zamandan buyana Fethiye halkı deprem ile ilgili olarak gerekli önlemleri aldı. Fethiye depreme dayanıklı binalar yaptı. Bununla birlikte 10 Haziran tarihinde meydana gelen 6.0'lık depremde Fethiye'de hiçbir bina yıkılmadı ve büyük çaplı hasar oluşmadı.

Fethiye'de tsunami olacak haberleri sadece söylentiden ibarettir. Ulusal basında çıkan tsunami olacak haberleri Fethiye kamuoyunu üzmüştür. Ulusal basında çıkan haberler asılsız haberlerdir" diye konuştu.

Aynı zamanda Kızılay Fethiye Şube Başkanı da olan Arıcan Fethiye'ye kurulacak olan kriz merkezi ile ilgili olarak da, "Biz Fethiye'de bir kriz merkezi kurulsun istiyoruz. Önümüzdeki günlerde bunun ile ilgili bir çalışma yapacağız" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akif Arıcan Ölüdeniz Mete Ay Fethiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title