Haberler

Akdeniz'in Taşı Fuarlarda Tanıtılacak

Batı Akdeniz'de faaliyet gösteren doğal taş ihracatçıları, bölgenin doğal taş ihracatını artırmak için yurtdışında 5 fuara katılacak.

Batı Akdeniz'de faaliyet gösteren doğal taş ihracatçıları, bölgenin doğal taş ihracatını artırmak için yurtdışında 5 fuara katılacak.

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliğinden (BAİB) yapılan yazılı açıklamada, Ekonomi Bakanlığı desteğiyle yürütülen "Batı Akdeniz Maden İhracatının Geliştirilmesi" URGE Projesi çerçevesinde yurtdışında 5 fuara gidileceği bildirildi.

Açıklamaya göre, fuar için gidilecek ülkelerde aynı zamanda o ülkenin önemli inşaat projeleri, teknik anlamda faydalı olabilecek makine üreticileri, mermer üretim merkezleri, merkez ithalatçıları ile mermer ocakları da teknik bilgi edinmek için ziyaret edilecek.

BAİB Madencilik Komitesi Başkanı Ercan Akın, bölgenin doğal taş ihracatını artırmak için dünyayı dolaşacaklarını belirterek, "ABD, Çin, Avustralya, İtalya ve Endonezya'da düzenlenen fuarlara katılacağız. Endonezya fuarında Malezya ve Singapur'a da gideceğiz. Fuarların ardından firma ziyaretleri yaparak iş bağlantıları kurmaya çalışacağız" ifadesini kullandı.

Akın, fuar maratonunun bu yıl Kasım ayında başlayacağını, 2017 yılı yaz aylarına kadar süreceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Bakanlığı Ercan Akın Akdeniz Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title