Haberler

Akçansa Genel Müdürü Mehmet Göçmen:

Akçansa Genel Müdürü Mehmet Göçmen, Türkiye'de Konut Sektöründe Bir Pazarlama Sorunun Olduğunu Belirterek, "Maalesef Türkiye'de Üretilen Konutların Çok Büyük Bir Kısmı Daha Üst Gelir Grubu İnsanlar İçin Üretiliyor. İşte Bu Sebeple de Pazarda Bir Daralma Oluyor" Dedi.

Akçansa Genel Müdürü Mehmet Göçmen, Türkiye'de konut sektöründe bir pazarlama sorunun olduğunu belirterek, "Maalesef Türkiye'de üretilen konutların çok büyük bir kısmı daha üst gelir grubu insanlar için üretiliyor. İşte bu sebeple de pazarda bir daralma oluyor" dedi.

Çanakkale'de Akçansa Çimento Fabrikasının ek tesisinin açılış törenin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Akçansa Genel Müdürü Mehmet Göçmen, konet sektörüne değinerek, "Konut sektöründe Türkiye'de bir pazarlama sorunu var. Türkiye hem nüfusun şehirlere göç etmesi, hem de insanların daha güvenli yapılara ihtiyacı olması sebebiyle konut ihtiyacının yüksek olduğu bir ülke konumunda. Maalesef Türkiye'de üretilen konutların çok büyük bir kısmı daha üst gelir grubu insanlar için üretiliyor. İşte bu sebeple de pazarda bir daralma oluyor. Buna firma olarak biz Akçansa yönünden bakarsak, biz bu yılın ilk 4 ayında aşağı yukarı geçen senenin üzerinde bir satışı gerçekleştirdik. Ancak bu dünyadaki kriz eğer söylendiği gibi derinleşirse bunun Türkiye'ye de etkisi olacak. Bugünkü haliyle çok fazla üzülecek ve kaygı duyulacak bir Pazar ortamı ile karşı karşıya değiliz. Kaldı ki Türkiye'de aksi bir durum gelişse dahi, bizim bu denizlere yakın olmamız sebebiyle ihracatlarımızda hem İstanbul'da hem de Çanakkale'de kendi limanlarımızdan kullandığımızdan bizi etkilemeyecek" dedi.

"AKÇANSA OLARAK YENİLENEBİLİR ENEJİYE ÖNEM VERİYORUZ" Akçansa olarak yenilenebilir enerjiye büyük önem verdiklerini de belirten Mehmet Göçmen, "Eğer Türkiye gibi enerji fukarası bir ülkede çimento gibi enerji yoğun bir iş yapıyorsanız, bir şeyi yapmamanız lazım. Oda enerji teşviğinden yararlanmamanız yada, birilerinin yararlandırmaması lazım. Bu çok akla yakın, çok rasyonel bir ülke refleksi değil. Ayrıca eğer enerji yoğun iş yapıyorsanız ve çevreci olacaksanız yenilenebilir enerji kaynaklarına yoğunlaşmanız gerekir. Bizimde burada yenilenebilir enerji kaynakları konusunda çalışmalarımız var. Bunlardan bir tanesi de rüzgardır. Şuanda son noktalara geldiğimiz bir ön çalışmamız var. Gerekli bürokratik süreci yaşıyoruz. Bizim buradaki hedefimiz yeni kapasitemizin doğuracağı ilave enerji ihtiyacının hemen hemen tamamını yenilenebilir enerji kaynakları ile sağlamak. Böyle bir ortamda sürdürülebilir bir çimento işi yaparken, Türkiye'nin zaten kıt olan enerji kaynaklarına çok fazla elimizi atmamak istiyoruz" dedi.

(AÖ-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title