Haberler

Hassas Güdüm Kiti-82 Teslimat Töreni

Güncelleme:

Hassas Güdüm Kiti-82 Teslimat Töreni Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın tören mangasını selamlaması Toplantı salonundaki katılımcılar Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz'ün konuşması TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr.

Hassas Güdüm Kiti-82 Teslimat Töreni

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın tören mangasını selamlaması

Toplantı salonundaki katılımcılar

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz'ün konuşması

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal'ın konuşması

ASFAT AŞ Genel Müdürü Esat Akgün'ün konuşması

Tuğgeneral Ercan Erzincan'ın konuşması

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından hassas güdüm kitine anı imzası atılması

Hatıra fotoğraf çekimi

ANKARA - Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Hassas Güdüm Kiti-82 Teslimat Töreni'nde konuştu.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz de simetrik ve asimetrik tehditlerin bulunduğu bölge coğrafyasındaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti.

Günün gelişmelerine göre ihtiyaç duyulacak sistemlerin tasarlanmasının Hava Kuvvetlerinin olmazsa olmaz görevlerinden biri olduğunu ifade eden Küçükakyüz, "Uluslararası hukuk ve insani yaklaşımlar açısından etkinin hassas olarak oluşturulması son derece önemlidir. Hassas angajman yeteneği için sahip olmamız gereken en kritik sistemler milli olarak geliştirilmiş uzun menzilli akıllı mühimmatlar ile milli seyrüsefer ve konumlama sistemleridir." diye konuştu.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı olarak hassas etki oluşturmadaki amaçlarını zamana, coğrafyaya ve meteorolojik koşullara duyarlı, her türlü hedefi noktasal tesir altına alabilecek, çevresel hasarı sıfıra indirgeyebilecek yeteneklere sahip bulunmak olarak açıklayan Orgeneral Küçükakyüz, şunları kaydetti:

"İcra edilen teröristle mücadele, Barış Pınarı, Fırat Kalkanı, Bahar Kalkanı, Pençe-Kartal harekatlarında envanterimizde bulunan milli akıllı mühimmatların sayısının ve çeşitliliğinin artması vesilesiyle her hava şartında yüksek hassasiyetle hedefler yüzde 100'e yakın başarı oranında etki altına alınabilmektedir. Her türlü ihtiyaca cevap verebilecek çeşitlilikte hassas lazer ve kanatlı güdüm kitleri uzak mesafe stand off mühimmatlar, lazer ve INS/GPS güdümlü sistemler ve SİHA'larımızda kullanılan MAM-L mühimmatları sayesinde sabit ve hareketli hedeflere yüksek başarı ve hassasiyetle nüfuz etme imkanı yakalanmıştır. Yakın zamanda envantere girecek olan çok farklı ve geliştirilmiş akıllı mühimmatlar ile Göktuğ ailesi milli hava füzeleri için geri sayım heyecanını sinir uçlarımıza kadar hissetmekteyiz."

Savunma sanayisindeki milli gelişmelerden duyulan gururu dile getiren Küçükakyüz, "Milli olarak ürettiğimiz akıllı mühimmatlarımızı kendi milli muharip uçağımızdan tevcih edip kendi coğrafi konumlama uydumuzdan sinyal kaynağını üretesiye kadar bizlere rahat olmayacaktır." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Varank Hulusi Akar Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title