Haberler

AK Parti'ye Şanlıurfa'da İkinci Şok

Ak Parti'de liste dışı kalan, Milletvekili Çağla Aktemur Özyavuz'un eşi İbrahim Özyavuz da adaylık için MHP'ye başvurdu.

Ak Parti'nin aday listesinde yer almayan Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol'un partisinden istifa edip bağımsız aday olmasının ardından, liste dışı kalan Çağla Aktemur Özyavuz'un eşi İbrahim Özyavuz da adaylık için MHP'ye başvurdu. Bu başvurunun ardından MHP Lideri Bahçeli'nin isteğiyle istifa edecek olan milletvekili adayı Mehmet Kartal'ın yerine, İbrahim Özyavuz'un 2'nci sıra adayı olarak Şanlıurfa'dan seçime gireceği öne sürüldü.

AK Parti listelerinin açıklanmasının ardından 9 vekil çıkarılan Şanlıurfa'da 6 milletvekilinin adının çizilmesi kentte şaşkınlığa yol açarken, partisinden istifa edip bağımsız aday olan Zülfikar İzol'un ardından diğer milletvekili Çağla Aktemur Özyavuz'un eşi İbrahim Özyavuz da MHP'ye başvurarak tepkisini ortaya koydu. Geçmiş dönemde AK Parti'den Harran Belediye Başkanlığı da yapan İbrahim Özyavuz, eşinin listede olmaması üzerine dün MHP ile temasa geçti. Aynı zamanda Şanlıurfa 1'inci sıra adayı olan MHP Genel Sekreteri Muzaffer Çakmaklı ile görüşen Özyavuz, seçimlerde MHP'den aday olmak istediğini iletti. Genel Sekreter Çakmaklı bu talep üzerine partinin üst kurulları ile temasa geçti. Bunun üzerine YSK'ya sunulan listede yer alan 2'nci sıra adayı Mehmet Kartal'ın istifaya ikna edilmesi ile boşalacak sıraya Özyavuz'un konulması konusunda görüş birliğine varıldığı belirtildi.

ÖZYAVUZ: URFA'DA DENGELER DEĞİŞECEK

TBMM çatısı altında Şanlıurfa'ya ve Türkiye'ye hizmet eden eşinin aday gösterilmediğini, Şanlıurfa için hazırlanan 12 kişilik listenin de herkesin tepkisine yol açtığını belirten İbrahim Özyavuz şunları söyledi:

"Listeler açıklanınca herkes şoke oldu. Halkın yoğun bir tepkisi oluştu ve bizlere iletildi. Bunun üzerine ülkücü kökenden geldiğimiz için MHP ile görüştük ve böyle bir karara vardık. Memlekete hayırlı olsun. Herkesi şoke eden gelişmelerin ardından yapacağımız çalışma ile Şanlıurfa'da siyasi dengeleri değiştireceğiz. "

MHP Genel Sekreteri Muzaffer Çakmaklı da, İbrahim Özyavuz'un Arap kökenli yurttaşların yoğun olarak yaşadığı Harran ve Akçakale ilçelerinde etkin bir isim olduğunu kaydederek, "Partimizin üst kurulları bu talebi olumlu karşıladı ve İbrahim Özyavuz'u listemize dahil etme kararı aldık" diye konuştu.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Çağla Aktemuz Özyavuz ise, eşinin MHP'den aday olması ile ilgili soruları yanıtsız bıraktı. - Şanlıurfa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title