Haberler

AK Parti'li Yılmaz'ın "Çevre Yolu" Açıklaması

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu Milletvekili Enver Yılmaz, Günde 30-50 Bin Aracın Geçiş Yaptığı Ordu Sahil Yolunun Artık Bu Yükü Taşıyamadığını, Gürültü Kirliliğinin İnsan Sağlığını Tehdit Edecek Boyutlara Ulaştığını Belirterek, "Ordu Çevre Yolunu 2008 Yılı Yatırım Programına Aldıracağız" Dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu Milletvekili Enver Yılmaz, günde 30-50 bin aracın geçiş yaptığı Ordu sahil yolunun artık bu yükü taşıyamadığını, gürültü kirliliğinin insan sağlığını tehdit edecek boyutlara ulaştığını belirterek, "Ordu çevre yolunu 2008 yılı yatırım programına aldıracağız" dedi.

Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından Türk Cumhuriyetleri ve Kafkasya'nın ekonomik, sosyal ve siyasi yönden önem kazanmasının Karadeniz sahil yolunu 'çağdaş İpek Yolu' konumuna getirdiğini ifade eden AK Parti Milletvekili Enver Yılmaz, günde 50 bine yakın aracın bu yoldan geçiş yaptığına dikkat çekti. Karadeniz sahil kesimindeki illerin birbiriyle olan ticari, ekonomik ve sosyal ilişkilerinin gelişmesi, Kafkasya'ya yönelik ulaşımın her geçen gün artması üzerine sahil kentlerinde trafik akışının yoğunlaştırdığını belirten Yılmaz, Ordu açısından bakıldığında çevre yolunun ihtiyaç haline geldiğini söyledi. Yılmaz, "1999 yılında çevre yolu için proje hazırlıkları başlamış ama başladığı gibi durmuş. Biz geldiğimizde bu projenin yeniden gündeme alınmasını sağladık. Çevre yolu yapılacak güzergah üzerinde yapılan topografik, harita, aplikasyon çalışmaları bitti. Taslak proje hazırlandı, kesin proje nisan ayında çıkıyor. Bu yıl çevre yolunun altyapısını hazırlayıp, 2008 yılı yatırım programına aldıracağız. 2006 yılı fiyatlarıyla 180 milyon dolara mal olması planlanan projenin gerçekleşmesini Ordu ili açısından bir zaruret olarak görüyoruz. Çevre yolu Bolaman-Perşembe otoyolunun 21. kilometresinden başlayacak. Boztepe'nin altından geçecek tünel ile ilerleyen güzergah, Öceli Köyü hudutlarından ilerleyip Civil ve Melet ırmaklarının üzerine yapılacak viyadükler vasıtasıyla Akçatepe mevkiinde son bulacak" diye konuştu.

Bayındırlık Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü'nce yapılan Ordu çevre yolu projesi, Bolaman-Perşembe otoyolunun 21. kilometresi olan Akçaova viyadüğünden başlıyor. Buradan Yaraşlı Köyü'ne kıvrılacak olan güzergah, Burhanettin Köyü sınırları içerisinde iki tünelle devam edecek. Tünellerden 3 kilometre olanı Boztepe Tüneli, 2 kilometre olanı ise Öceli Tüneli adıyla isimlendirilecek. Karacaömer Köyü hudutlarından çıkacak olan güzergah Civil deresi üzerinde viyadüklerle devam ederek, Eskipazar Köyü hudutlarından geçip Melet Irmağı üzerinde yapılacak viyadükler vasıtasıyla Akçatepe mevkii Sağra fabrikası civarında son bulacak. Toplam uzunluğu 18 kilometre olacak çevre yolu, otoyol standartlarında inşa edilecek.

(MAK-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title