Haberler

Ağrılı lise öğrencileri tasarladıkları roketle TEKNOFEST'e hazırlanıyor

Güncelleme:

Ağrı Dağı Anadolu Lisesi'nde okuyan öğrenciler, aylarca süren çalışmanın ardından tasarladıkları ve "Adal" ismini verdikleri roketle, düzenlenecek TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde derece elde etmek istiyor.

Ağrı Dağı Anadolu Lisesi'nde okuyan öğrenciler, aylarca süren çalışmanın ardından tasarladıkları ve "Adal" ismini verdikleri roketle, düzenlenecek TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde derece elde etmek istiyor.

Fizik öğretmenleri Tuncay Yıldız koordinatörlüğünde şubat ayında çalışmalara başlayan 5 lise öğrencisi, roketin burun tasarımı ve 3 boyutlu yazıcı işlemlerini Bilim ve Sanat Merkezi'nde, mekanik-torna işlemlerini de sanayi sitesinde yaptı.

"Adal" ismini verdikleri roketle, orta irtifa kategorisinde test aşamasından geçen öğrenciler, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde finalde yarışacak projeler arasına girmeye hak kazandı.

Gençler, 2 metre 42 santim uzunluğunda olan ve 3000 - 3600 metre aralığında yükseğe çıkabilen faydalı roket ile TEKNOFEST'ten dereceyle dönmeyi hedefliyor.

Liseyi ziyaret ederek roketi inceleyen İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, AA muhabirine, öğrencilerinin büyük bir başarıya imza attığını söyledi.

Öğrencilerin 3 Eylül'de TEKNOFEST finalinde derece elde etmek için roket fırlatacaklarını ifade eden Tekin, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimiz 6 aydır bu roketi yapmak için gece gündüz demeden çalışıyor. Bu bizim için çok büyük bir başarıdır. İnşallah başarılı bir atış yaparak bizi gururlandırırlar. Hedefimiz roket ile 3000-3500 metreye yükselmek. Liseler kapsamında bu bölgede festivale katılacak tek liseyiz. Finale kalan 45 takımdan çoğu üniversite ve Ağrı Dağı Anadolu Lisesi de finale kalan takımlardan birisidir."

Okul müdürü Tekin Ergül ise 1-3 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek finalde lise bazında Doğu Anadolu Bölgesi'ni temsil eden tek okul olduklarını ve roketin 4 kiloluk yükü 3500 metre yükseğe çıkarabildiğini anlattı.

Roketi yapan öğrencilerden Muhammed Nur Berkay Gök de festivalden birincilikle dönmeyi hedeflediklerini aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

Ağrı Dağı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title