Haberler

Ağrılara Sızılara Oturaklı Seccade

Berlin'de Yaşayan Cemal Düz, Eklem Ağrılarına Bağlı Hastalar İçin Hidrolik Sisteme Sahip Oturmalı Bir Seccade Geliştirdi.

Berlin’de yaşayan Cemal Düz, eklem ağrılarına bağlı hastalar için hidrolik sisteme sahip oturmalı bir seccade geliştirdi.

Uzun zamandır bel fıtığı hastalığından dolayı her namaz kıldığında acılar çektiğini ve giderek ibadetini yerine getirmekte zorlandığını belirten Düz, "Bir yıllık araştırmadan sonra hidrolik oturaklı seccade planını hayata geçirdim" dedi. Kendisinin icadı olan bu seccadeyle ibadetini acısız bir şekilde yapabildiğini belirten Düz, "Bir müddet sonra benim gibi ağrı içinde olup namazında niyazında zorlananlar için de bu seccadeyi üretmeye karar verdim. Patentini de aldım. Seccade özel bir süngerle destekleniyor. Bugüne kadarki en ergonomik özelliğe sahip bisiklet selesinden oluşan oturak, elle de kişiye göre ayarlanabiliyor. Romatizma, bel fıtığı, varis, menisküs gibi hastalığı olanlar oturaklı hidrolikli seccadeyle ibadetlerini acı sızı çekmeden yerine getirebilirler" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title