Haberler

"Ağaç Mantarı Yetiştiriciliği"Semineri

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Tosya Meslek Yüksekokulu'nda, "Ağaç Mantarı Yetiştiriciliği" semineri düzenlendi.

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Tosya Meslek Yüksekokulu'nda, "Ağaç Mantarı Yetiştiriciliği" semineri düzenlendi.

Tosya Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere, Kastamonu Vali Yardımcısı Atilla Kantay, Kaymakam Mehmet Türköz, Belediye Başkan Vekili Ahmet Baş, Tosya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. M. Hakan Akyıldız, Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sabri Ünal, Tosya Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Yardımcısı Atilla Kantay, seminerde yaptığı konuşmada, Tosya'da yetiştirilen çeltiğin saplarının mantar üretiminde kullanıldığında ayrı bir sektör oluşturacağını ifade ederek, çiftçilere ek gelir sağlayacağını ve ülke ekonomisine katkı yapacağını söyledi.

Ağaç mantarı yetiştiriciliğini herkesin yapabileceğini belirten Kantay, Karadeniz Bölgesi ikliminin mantar yetişmesine uygun olduğunu ve Tosya'da da mantar yetiştirilebileceğini ifade etti.

Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sabri Ünal da, ağaç mantarı yetiştiriciliğinde kayın, meşe ve kavak ağaçlarının kullanıldığını aktararak, ağaç mantarı yetiştiriciliği yapabilmek için gereken kompost hazırlanırken kuru meşe, kayın, kavak talaşı, pirinç kepeği, buğday ve çeltik saplarının kullanıldığını belirtti.

Ünal, doğada yetişen mantarların zehirli olma ihtimali olduğunu vurgulayarak, "Ancak, ağaç mantarı yetiştiriciliğinde böyle bir risk yok. Ağaç mantarı yetiştiriciliği basit, işçiliği ucuz, verimi bol bir tarım ürünüdür" diye konuştu.

Muhabir: Mehmet Ulusoylar

Yayıncı: Sinan Özmüş - KASTAMONU

Kaynak: AA / Yerel

Atilla Kantay Tosya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title