Haberler

Afyonkarahisar'da Yaz Kur'an Kursları Başladı

Afyonkarahisar Müftülüğü tarafından her yıl okulların tatile girmesi ile birlikte açılan yaz Kur'an kursları başladı.

Afyonkarahisar Müftülüğü tarafından her yıl okulların tatile girmesi ile birlikte açılan yaz Kur'an kursları başladı.

İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, yaz Kur'an kurslarının ilk günü camilerdeki Kur'an kurslarını gezdi. Kur'an kurslarının önemi ve çalışma şekliyle ilgili çocuklarla sohbet eden Kabukçu, kursa katılan öğrencilere katılımlarından dolayı teşekkür ederek, devam esaslı davranmalarını istedi.

Camilerin Müslümanların vazgeçilmez mekanları olduğunu ifade eden Kabukçu, şunları söyledi:

"Sizin camiye gelmekten maksadınız sadece Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenmek değil, aynı zamanda başta namaz ibadeti olmak üzere cami kültürünü kazanmaktır. Büyüklerinizle beraber vakit geçirmek, özellikle yaşlılar ile gençler arasındaki kültür alışverişinin yapılmasıdır. Kurslara devam etmeye özen gösterin. Derslerinize özen gösterin. Namaz vakitlerinde büyüklerle nasıl saf tutulduğuna dikkat edin. Yaz kurslarımız ortalama 2 ay sürecek. Bu süre içinde hem okuldaki dersleriniz hem de hayata dair önemli kazanımlar elde edeceğinizi umuyoruz."

Afyonkarahisar'da bulunan tüm camilerde, bütün Kur'an kurslarında ve ihtiyaç olduğunda fiziki şartları uygun ve valilik oluru ile açılan yerlerde yaz Kur'an kursları açtıklarını belirten Kabukçu, 250 cami, 200'e yakın Kur'an kursunda yaklaşık 450 kurs açıldığını aktardı.

Kurslara il genelinde yaklaşık 30 bin civarında öğrencinin katılmasını beklediklerini dile getiren Kabukçu, "Amacımız davranış ve değer eğiti dediğimiz ahlaki değerlerle alakalı, cami ve ibadet kültürüyle alakalı temel bilgileri aktarmaktır. Çocuklarımız iletişim çağında yaz tatillerinde dijital cihazların esiri oluyor. Ama caminin gölgesine sığındıklarında hem farklı arkadaşlıklar kuruyor hem de bilgisini geliştirip, zamanını da fıtratına özgü bir şekilde değerlendirmiş oluyor." diye konuştu.

Yaz Kur'an kurslarının 17 Ağustos'a kadar devam edeceğini belirten Kabukçu, kayıtların da sürdüğünü bildirdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Şükrü Kabukçu Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title