Haberler

Adıyaman'da "Üniversiteleşme Sürecinde Yerel Yönetimlerin Rolü" Konferansı

Adıyaman'da, "Üniversitelileşme Sürecinde Yerel Yönetimlerin Rolü" konulu konferans düzenlendi.

Adıyaman'da, "Üniversitelileşme Sürecinde Yerel Yönetimlerin Rolü" konulu konferans düzenlendi.

Adıyaman Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Eğitim Fakültesi Mustafa Koç konferans salonunda düzenlenen konferansa katılan Adıyaman Belediyesi eski başkanları Mehmet Erdem, Şevket Gürsoy ve Abdulkadir Kırmızı kendi dönemlerinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, konferansta yaptığı konuşmada, Adıyaman'da üniversiteleşme sürecini tarihe kayıt düşmek ve zamanında verilen emekleri günümüze aktarmak için böyle bir konferans düzenlediklerini belirtti.

Adıyaman'da üniversite sürecinin 1980'li yıllarda başladığını belirten Gönüllü, üniversiteleşme sürecinde sivil topum kuruluşları ile yerel idareler başta olmak üzere, birçok insanın ve kuruluşun emeğinin bulunduğunu ifade etti.

Eski belediye başkanlarından Mehmet Erdem ise Adıyaman'da üniversite sürecinin İnönü Üniversitesi'ne (İÜ) bağlı olarak kurulan Adıyaman Meslek Yüksekokulu'nun açılmasıyla başladığını kaydetti.

Abdulkadir Kırmızı da Adıyaman Üniversitesi'nin kuruluşundan bugüne kadar gelen zamanda, STK ve mülki amirlerin büyük emek ve özverilerinin söz konusu olduğunu dile getirdi. Kırmızı, üniversitenin Adıyaman'ın birçok anlamda gelişmesine katkı sağladığını vurguladı.

Şevket Gürsoy, üniversitelerin bilim üretip, toplumun ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmakla sorumlu olduklarını belirterek, kendi döneminde yapılan çalışmaları anlattı.

Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, belediye başkanlarına Adıyaman Üniversitesi'ne katkılarından dolayı teşekkür ederek çiçek ve plaket verdi.

Konferansa, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, kamu kurumu müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Muhabir: Hakan Furkan / İsmail Hakkı Demir

Yayıncı: Sevil Çelik - ADIYAMAN

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Talha Gönüllü Adıyaman Üniversitesi Şevket Gürsoy Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title