Haberler

Add Genel Başkanı Çölaşan Açıklaması

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Suriye'de yaşanan iç savaşa ilişkin, "Irak parçalandı, petrol kime gitti?

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Suriye'de yaşanan iç savaşa ilişkin, "Irak parçalandı, petrol kime gitti? Amerika ve İngiltere'ye gitti. Irak hükümeti ne oldu? Fakir oldu ve bölündü. Suriye'de de oynanan oyun aynı. Türkiye'de de oynanacak oyun aynı." dedi.

Çölaşan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Kilis'te Ayşecik Parkı'nda dernek üyeleriyle bir araya geldi.

Çölaşan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'deki iç savaşın bazı ülkelerin menfaatleri doğrultusunda ilerlediğini söyledi.

Tarihte her türlü dönemin kendine göre bir savaşı olduğunu ifade eden Çölaşan, Suriye'deki savaşın bir dünya savaşı olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bu bölge tamamen emperyalist güçlerin ele geçirmek isteği bölge ve petrole hakim olmak istedikleri bölge. Irak parçalandı, petrol kime gitti Amerika ve İngiltere'ye gitti. Irak hükümeti ne oldu? Fakir oldu ve bölündü. Suriye'de de oynanan oyun aynı. Türkiye'de de oynanacak oyun aynı. Sınırlar gerçekten düzgün bir şekilde çizilerek Türkiye'nin menfaatlerine göre yapılmalı ve güvenliğimiz sağlanmalıdır." Çölaşan, Kilis'e atılan roketler nedeniyle kentte oluşan ekonomik ve sosyal sorunlar bulunduğunu belirterek, bu sorunların çözülebilmesi adına devletin gereken çözümleri uygulaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Tansel Çölaşan Suriye Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title