Haberler

Adana'daki Gasp Davası

Adana'da bir kişiye mezarını kazdırıp, silahla tehdit ederek kredi kartlarından 14 bin 500 lira para çektiren 3 sanığa 5 yıl 6 ay 20'şer gün hapis cezası verildiAdana 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davaya, tutuklu sanık Metin A. ve tutuksuz sanık A.S. ile avukatları katıldı.

Adana'da bir kişiye mezarını kazdırıp, silahla tehdit ederek kredi kartlarından 14 bin 500 lira para çektiren 3 sanığa 5 yıl 6 ay 20'şer gün hapis cezası verildi

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davaya, tutuklu sanık Metin A. ve tutuksuz sanık A.S. ile avukatları katıldı. Tutuklu diğer sanık Atakan T. ise mahkemeye, bulunduğu Pozantı M Tipi Kapalı cezaevinden SEGBİS aracılığı ile katıldı.

Mahkemede son sözleri sorulan sanıklardan A.S, "Benim bu olayla alakam yoktur. İşinde ve gücünde olan bir insanım. Önceki savunmalarımı tekrar ederim. Beraatimi talep ediyorum." dedi.

Sanık Metin A. ise önceki savunmalarını tekrar ederek, "Ben bu kişiden borç almıştım. Benimle husumetli olan kişiler de bu kişinin elinden parasını almışlar. Gasp olayı yoktur." diye konuştu.

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanıkların "nitelikli yağma", "cebir ve tehditle alıkoyma", "banka kartlarının kötüye kullanılması" suçlarından ayrı ayrı cezalandırılmalarını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıklara TCK'nın ilgili maddeleri uyarınca önce 10'ar yıl hapis cezası verdi. Sanıkların, mağdur Mehmet Taştan'ın zararını yargılama aşamasında kısmen karşılamış olmasını dikkate alan heyet, cezayı 5 yıl 6 ay 20'şer gün hapse indirdi.

Olay

Adana'da fabrika işçisi 32 yaşındaki Mehmet Taştan'ı silah tehdidiyle kaçırıp, götürdükleri mezarlıkta cep telefonu ve 150 lira parasını gasbetikleri, şifrelerini aldıkları 13 ayrı kredi kartından 14 bin 500 lira para çektikleri öne sürülen 5 kişi yakalanmıştı.

Bir kalaşnikof ve biri kuru sıkı 4 tabanca ile yakalanan şüpheliler, "Biz parayı zorla almadık. Hatta parayı kendisi bize zorla vermek istedi. Biz de kıramadık" diyerek suçlamayı kabul etmemişti. 3 kişi hakkında 29'ar yıl hapis istemiyle dava açılmıştı. "Birden fazla kişi tarafından birlikte yağma" ile "silahla yağma" suçlarından yargılanan ve Yargıtay'ın, yerel mahkemenin sanıklara verdiği 4 yıl hapis cezası kararını yeterli bulmayarak bozarak dosyayı yerel mahkemeye göndermesi üzerine sanıklar aynı suçlardan tekrar yargılanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Taştan Pozantı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title