Haberler

Adana'da AB Mali Yardımları Eğitimi Yapıldı

Adana'da, AB mali yardımlarından yararlanabilme kapasitesinin güçlendirilmesi eğitimi yapıldı.

Adana'da, AB mali yardımlarından yararlanabilme kapasitesinin güçlendirilmesi eğitimi yapıldı.

Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş, Çukurova Kalkınma Ajansında (ÇKA) düzenlenen toplantının açılışında, ilde AB çalışmalarına yönelik kapasitenin artırılması, kentin AB hibe programlarından daha fazla yararlanabilmesi amacıyla bu toplantının yapıldığını belirtti.

AB katılım sürecinde Adana'da son 14 yılda sağlanan desteklerde yıllara göre artış olduğunu ifade eden Ertaş, şunları söyledi:

"2002 - 2016 arasında AB mali yardımları kapsamında Adana'da toplam 848 projeye yaklaşık 51,5 milyon avro değerinde kaynak aktarılmıştır. İlimizin AB ve diğer uluslararası kaynaklardan daha fazla yararlanabilmesi amacıyla Valiliğimiz AB ve Dış İlişkiler Ofisi tarafından 2017 yılında yoğun bir eğitim, bilgilendirme, koordinasyon ve tanıtım çalışması yapılmıştır. Erasmus, birlik programı ve proje hazırlama eğitimlerimize 800 kişi katılmıştır."

Ertaş, Adana'nın her açıdan sahip olduğu potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesi ve hibe programlarından daha fazla yararlanabilmesi için kuramların işbirliği içinde bu şehri bulunduğu noktadan çok daha ileriye götürecek projeleri üreteceğine yürekten inandığını sözlerine ekledi.

Öte yandan eğitimlerin yapıldığı salonda ÇKA tarafından açılan 2. Çukurova'nın Renkleri Fotoğraf Yarışmasına katılan eserler sergilendi.

İki gün sürecek eğitimlerde, AB bakanlığı uzmanları tarafından AB'nin sağladığı mali yardımlar konusunda bilgiler verecek.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Hakkı Ertaş Çukurova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title