Haberler

Abdülkadir Aksu Kendi Adını Taşıyan Lisenin Açılışını Yaptı

Esenyurt’ta eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun isminin verildiği 32 derslikli "Abdülkadir Aksu Anadolu Lisesi"nin resmi açılışı yapıldı.

Esenyurt'ta eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun isminin verildiği 32 derslikli "Abdülkadir Aksu Anadolu Lisesi"nin resmi açılışı yapıldı. Aksu, adını taşıyan okulun açılış kurdelesini Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ile birlikte kesti.

Eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun isminin verildiği Esenyurt Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan 32 derslikli Abdülkadir Aksu Anadolu Lisesi'nin resmi açılış töreni yapıldı. Açılış törenine Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal, okul çalışanları ve çok sayıda veli katıldı. Açılış töreni Başkan Kadıoğlu ve protokol üyelerinin konuşmaları ile başladı. Konuşmalarda eğitimin önemine dikkat çekilirken, 2016-2017 eğitim ve öğretim döneminin öğrenciler için başarıyla geçmesi temennilerinde bulunuldu. Ardından lise öğrencileri protokol üyelerine çiçek takdiminde bulundu. Kurdele kesiminin ardından Başkan Kadıoğlu ve beraberindeki heyet okulu gezerek, okul hakkında bilgi aldı. Tören Kadıoğlu'nun sınıflardaki öğrencilerle sohbet etmesi ve hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

"11 tane eğitim kurumu açılmış bu yıl, bu az bir şey değil"

İsminin verildiği okulun açılış töreninde konuşan Abdülkadir Aksu, "Tabi ki çok gurur duyduğum bir olay. Belediye başkanı sayesinde köy gibi olan bu beldemiz İstanbul'umuzun en güzel en modern ve yaşanılabilir bir ilçesi haline geldi. On bir tane eğitim kurumu açılmış bu yıl bu az bir şey değil. Burada belediye başkanımızın eğitime verdiği büyük önemin, katkının rolü çok büyüktür. Diğer ilgililerde onu destekleyince burada çok güzel hizmetler ve işler yapılıyor" dedi.

Okulun açılışından dolayı çok mutlu olduğunu belirten Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, "Çocukluğumda barakada okur, köyde tezek götürürdüm. İstanbul'da da zaman zaman barakada odun götürdüğüm oldu. Bu okulsuzluğun acısını çektiğim için biliyorum. Geçen seneden bu yana 14 okulu bitirmiş olduk. Bundan daha büyük mutluluk yok, çünkü kalkınmayı buradan başlatmak gerekir. Kalkınmanın başlangıcına bizde müdahale etmiş oluyorum, onun için çok keyifliyim" diye konuştu.

Açılışı gerçekleştirilen Abdülkadir Aksu Anadolu Lisesi'ndeki 32 dersliğin içerisinde öğrencilerin ihtiyaçlarına uygun olarak yapılan modern 5 laboratuvar sınıfı, spor salonu ve kütüphane bulunuyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdülkadir Aksu Necmi Kadıoğlu İstanbul Esenyurt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title