Haberler

ABD'de sivrisinek sürüleri yüzlerce at ve ineği kanlarını emerek öldürdü

Güncelleme:

Hayvanlar, doğrudan onları kansız bırakan ve deri altı kanamalarına yol açan çok sayıda ısırığın yanı sıra böceklerden uzaklaşmak için sürekli hareket etmelerinin yol açtığı bitkinlik yüzünden de ölüyor.

ABD'nin Louisiana eyaletinin Laura Kasırgası'ndan sert bir şekilde etkilenen bölgeleri, şimdi de çok sayıda çiftlik hayvanını ısırarak öldürecek kadar büyük sürüler halinde gezen sivrisineklerle mücadele ediyor.

300-400 BÜYÜKBAŞIN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDULAR

Ville Platte bölgesinde veterinerlik yapan Dr. Craig Fontenot'ya göre, dev fırtınanın ardından bataklıkların dışına itilen "hain küçük kan emiciler" çoktan 300 ile 400 büyükbaş hayvanın yanı sıra birkaç atın canına mal oldu. İçine böcek ilacı sıkılabilen ağıllarda bulundukları için keçiler şimdilik kurtuldu ama bir geyik yetiştiricisi hayvanlarından en az 30'unu kaybetti.

Kan emici sinek sürüleriyle mücadele etmek için geniş çaplı böcek ilaçlama çabaları sürüyor. Acadia County'deki yerel Lousiana AgCenter tarım merkezinde çalışan Jeremy Hebert, "ilaçlamanın böcek popülasyonlarını ciddi ölçüde düşürdüğünü ve ilaçlamanın durumu geceyle gündüz gibi değiştirdiğini" söyledi. Öte yandan diğer ilçeler olayın gidişatını tersine çevirmekte hala zorlanıyor.

KASIRGALAR SİVRİSİNEK POPÜLASYONUNU ARTIRIYOR

Kasırgalar çoğunlukla sivrisinek popülasyonlarında fırlama riski taşıyor çünkü sel suyuna gelen sivrisineklerin bıraktığı yumurtalar çatlamaya başlıyor. Yetişkin sivrisinekler kasırgaların kuvvetli rüzgarlarında genelde hayatta kalamasa da fırtınanın ardından gelen yumurtadan çıkma dönemi popülasyonda devasa bir artışa yol açabiliyor.

Bu nüfus patlamaları genelde salgınlarla ilintili olmasa da 2005'teki Katrina Kasırgası'nın ardından Louisiana'nın bazı bölgelerinde görülen Batı Nil Virüsü vakalarında artış yaşanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Louisiana Haberler

Bakmadan Geçme

Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek?
500

Yorumlar (62)

Hıranur:

Allah Herşeyi Gören Ve Bilendir Kötülere Fırsat Vermesin ??Amin

32
14
yanıtYanıtla
mustafa:

yani sen diyorsinki allah sivrisinekleri gönderdi inekleri ve atları telef etti bunumu diyorsun yani inek ve atlar ne kötülük etmiş olabilirki fazladan otmu yemişler

yanıt4
yanıt11
Sakaryalı Şeyh:

Hıra nur dergaha gelmiyorsun ne zamandır eğer hata ettik ise ip al gel beni bağla

yanıt0
yanıt0
Hahahaha:

Kafir atlar ve inekler öldüler kafa bir milyon

yanıt0
yanıt0
BALTACI I:

Dünyada zülümle abaad olan ABD elinindeki kanlar arın hesabı sorulmayacakmı sandınız daha bu günleriniz iyi günler kasımda ki iç savaşınızla eyaletler savaşınız başlayacak ey ABD sizin yükmünüzün sonu geldi sizler ve size ortak olanların KAHHAR İSMİ İLE HZ ALLAH sizlere nusubetler ve belalar eksık olmayacak inşallah

23
18
yanıtYanıtla
Zukzuk:

Yetmez, kafalarina tas yagmasini bekliyoruz... ilk pensvenyadan insallah...

29
11
yanıtYanıtla
Hakan izmir:

Pensilvanya olacak :) Dua doğru olsun da hedefi tam vursun inşallah ??

yanıt0
yanıt0
Zukzuk:

Evet 2 feto cu kendini belli etti.. IP kaydi alinip toplanmasi rica olunur..

yanıt0
yanıt0
Sakaryalı Şeyh:

Ne tası? Hamam tası mı?

yanıt0
yanıt0
ALP:

ADALETİ BÜYÜK MEVLAM ONCA MÜSLÜMAN KANI DÖKEN ABD YE GEREGİNİ YAPIYOR YAPACAKTA İNŞALLAH.

17
19
yanıtYanıtla
Tüm 62 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title