Haberler

9. Uluslararası Dergi Fuarı" Açıldı - İstanbul

Türkiye Dergiler Birliği (TÜRDEB) ve Dünya Dergiler Birliği (World Periodical Union -WPU) tarafından düzenlenen, "9. Uluslararası Dergi Fuarı", Sirkeci Tren Garı'nda başladı.

Türkiye Dergiler Birliği (TÜRDEB) ve Dünya Dergiler Birliği (World Periodical Union -WPU) tarafından düzenlenen, "9. Uluslararası Dergi Fuarı", Sirkeci Tren Garı'nda başladı.

Bu yıl teması "Çocuk Dergiciliği" olan fuarın açılışında konuşan İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, yazarlık hayatına ilk olarak dergi aracılığıyla başladığını söyledi.

Yılmaz, dergilerin önemine vurgu yaparak, "Dergiler bizim okuma, öğrenme, kalem tutma aşkımızın kağıtla, kitapla, kelimeyle, şiir, sanat ve edebiyatla buluşma çalışmalarımızın ilk mektepleridir ama aynı zamanda son mektepleri de olacak bir dinamizme, zenginliğe ve sürekliliğe sahiptirler." dedi.

Geçen yıl da dergi fuarına katıldığını anlatan Yılmaz, dergilerin bu yıl daha fazla çeşitlendiğini ve iyi bir mesafe katettiğini belirtti.

"Her dergi bizim için bir okuldur"

Dünya Türkçe Dergiler Birliği Başkanı Mehmet Arif de dergicilerin farklı bir heyecana sahip olduğunu dile getirerek, "Kitap çıkarmış olsak bile, dergicilik bizim için ayrı bir önem teşkil etmektedir. Çünkü her dergi bizim için bir okuldur, ocaktır, harekettir, bir aksiyondur." diye konuştu.

Dünya Dergiler Birliği Başkanı Dr. Abed Khouja, fuarın açılışına katılmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyleyerek, şunları kaydetti:

"Bu fuar Asya, Avrupa ve diğer dünya medeniyetleri ve halkları arasında bir kültür köprüsü oluşturuyor. Böyle bir uluslararası organizasyonu gerçekleştirdiği, bu kültür ve medeniyetleri bize sunduğu için Türkiye'ye teşekkür ediyorum. Bu fuar bizim için çocuklarımızın ellerinde bir dergi, kitap olması için bir fırsattır da aslında. Elektronik yayınlar sebebiyle yazılı olarak gazetelerin ve dergilerin azaldığı bir dönemde, bizim dergileri, gazeteleri çocuklara daha çok sevdirmemiz gerekiyor."

"Çocuk dergiciliği alanının geliştirilmesi gerekiyor"

Türkiye Dergiler Birliği Başkanı Asım Gültekin ise fuara her yıl katılan dergilerin arttığına dikkati çekerek, "Bu fuarda biraz dilimize olan vazifemizi yerine getirmiş oluyoruz ama bunu yaparken de bir dilde değil, her dilden dergicilerimizin gayretleriyle bir çalışma ortaya çıkmış oluyor." ifadelerini kullandı.

Gültekin, fuarda 250'den fazla etkinliğin gerçekleştirileceğini de hatırlatarak, fuarın bu yılki temasına ilişkin çocuk dergiciliği alanının daha fazla geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Açılışa katılan yazar ve şair aynı zamanda Esma-i Hüsna Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Senai Demirci'nin yanı sıra, ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Mehmet Nezir Eryarsoy, Türk Tarih Kurumu Başkan Yardımcısı Ahmet Belada, fuarın onur konuğu "İtibar" dergisi yazı işleri müdürü Furkan Çalışkan da birer konuşma yaptı.

Fuara bu yıl kültür, sanat, çocuk, mizah, tarih, edebiyat, ekonomi, gençlik gibi alanlarda Türkiye'den yaklaşık 500, yurt dışından ise 25 ülkeden 150'den fazla dergi katılıyor.

Dünyanın ilk ve tek dergi fuarı olma özelliğini taşıyan, "9. Uluslararası Dergi Fuarı", 13 Mayıs'ta sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Coşkun Yılmaz İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title