Haberler

8 dakikada 10 şırdan yedi, çeyrek altını kaptı

Güncelleme:

8 dakikada 10 şırdan yedi, çeyrek altını kaptıİSTANBUL Esenyurt'ta bir restorantta düzenlenen şırdan yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

8 dakikada 10 şırdan yedi, çeyrek altını kaptı

İSTANBUL Esenyurt'ta bir restorantta düzenlenen şırdan yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Yoğun katılım ile gerçekleşen yarışmayı 8 dakikada 10 şırdan yiyen Muhammed Kaya kazanıp çeyrek altın kazandı.

Esenyurt'ta bir restorant müşterilerinden gelen ısrarlar üzerine "şırdan yeme" yarışması düzenlendi. Sosyal medya hesabından yarışma yapacağını duyuran Remzi Öztürk, yüzlerce mesaj aldı. Aralarından 10 kişi belirleyen Öztürk, 30 dakika içinde 10 şırdanı ilk bitirene çeyrek altın kazanacağını duyurdu. Kıyasıya rekabetin olduğu yarışmada Muhammed Kaya isimli genç 10 şırdanı 8 dakikada yiyerek birinci oldu. Kaya, çeyrek altını kazanırken "10 tane daha olsa yerim" demesi şaşkınlıkla karşılandı.

"Bir oturuşta 20 tane yerim"

8 dakikada 10 şırdan yiyerek birinci olan Muhammed Kaya," Biraz zor oldu ama benim için imkansız değildi. Zaten antremanlıyım dün gece de gelip biraz yedim. Bir 10 tane daha gömerdim. Çeyrek altın hediyemizi de aldım mutluyum. Şırdanı daha öncede severek yiyordum. Adana yemeği ancak bir Sinoplu olarak bende çok seviyorum. Bir oturuşta 20 tane yerim" diye konuştu.

Günde 200-250 adet satıyoruz

Restoran sahibi Remzi Öztürk, şırdana olan ilgilen memnuniyetini belirtirken," Şırdan Dolması yöresel bir yemek olduğu için bizde İstanbul'a tanıtmak istedik. Şırdan, kuzunun karın bölgesini etli pirinç ile doldurarak yapılıyor. Gelen müşterilerimiz bize şırdan yarışması gibi bir öneride bulundular. Bizim kulağımıza da hoş geldi. Yapacağımızı duyurunca çok sayıda talep aldık. Ancak 10 kişi belirledik müşterilerimizden. 30 dakikada 10 şırdanı yiyen müşterimizde çeyrek altın hediye ettik. Şırdan dolmasına çok yoğun talep var. Günde 200-300 adet sattığımız oluyor" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Remzi Öztürk İstanbul Esenyurt Genel Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title