Haberler

İşyerinin Yıkımına Benzin Bidonuyla Direndi

Güncelleme:

Yol yapımı gerekçesiyle işlettiği restoran için yıkım kararı verilen 62 yaşındaki Ahmet Ali Saygın, yıkımı önlemek için işyerinin çatısına çıktı.

Samsun'da yol yapım çalışması gerekçesiyle 16 yıldır işlettiği restoran için yıkım kararı verilen 62 yaşındaki Ahmet Ali Saygın, yıkımı önlemek için işyerinin çatısına çıktı. 7 saat 45 dakika boyunca çatıda kalan Ahmet Ali Saygın, güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi, ardından da yıkım gerçekleşti.

Samsun'un Atakum İlçesi Mimar Sinan Mahallesi Adnan Merderes Bulvarı'ndaki restoran için alınan yıkım kararını uygulamak isteyen Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, işyeri sahibinin direnci ile karşılaştı. Saat 09.30'da, 5 litrelik şişeye benzin dolduran ve önündeki bayrak direğine bağladığı iple de kendisini asma tehdidinde bulunan işyeri sahibi Ahmet Ali Saygın, Büyükşehir Belediye Başkan Yusuf Ziya Yılmaz'ın olay yerine gelmesini istedi.

Yaşananlara isyan eden Sagılı, "Ben bu saatten sonra yaşasam ne olur yaşamasam ne olur. Önemli olan bizden sonrakilerin rahat etmesi. 100'den fazla bizimki gibi işyeri var. Neden sadece 2 iş yeri yıkılıyor da diğerleri duruyor anlamış değilim" dedi.

Bunun üzerine bekleyiş başladı. Polis de bölgede güvenlik önlemi alarak Ahmet Ali Saygılı'yı çatıdan aşağıya indirmek istedi. Polisin çalışmaları sonuç vermeyince bu kez olay yerine gelen İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, taraflarla bir süre görüştükten sonra operasyon emrini verdi. 7 saat 45 dakika süren bekleyişin ardından harekete geçen emniyet güçleri, kısa sürede Ahmet Ali Saygın'ın etkisiz hale getirip, saat 17.15'te gözaltına aldı.

Bu sırada hemen çalışmaya başlayan belediye ekipleri, kısa sürede olay yerinin içini boşalttı ve yıkım yapıldı.

Polisin olaylarla ilgili soruşturma sürdüğü belirtildi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Atakum Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title