Haberler

Uygunsuz şartlarda yetiştirilen 68 köpeğe Keçiören Belediyesi sahip çıktı

Güncelleme:

Ankara'da bir binanın bodrum katında uygunsuz şartlarda yetiştirilen çeşitli cinsten 68 köpek, Keçiören Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bakım ve tedavi altına alındı. Keçiören Belediye Başkanı Altınok "Köpekler şu anda emin ellerde, ses tellerinin durumu için rapor bekliyoruz. Tedavilerinin ardından sahiplendireceğiz" dedi.

Geçtiğimiz günlerde, bir binanın bodrum katında kötü şartlarda 68 köpeğin görüntülenmesi üzerine yetkililer harekete geçmişti. Keçiören Uyanış Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine harekete geçen Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri ile Keçiören Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, cins köpekleri tespit ederek el koymuştu.

Uygunsuz şartlarda yetiştirilen 68 köpeğe Keçiören Belediyesi sahip çıktı

"SAĞLIKLARINDA BİR SIKINTI YOK"

Altınok, söz konusu köpeklerin sağlık durumuna ilişkin de bilgiler vererek şunları aktardı:

"Bir mahallemizden gelen ihbar üzerine yetkililerimiz gidiyor ve bakıyor ki uygun olmayan ortamda 68 tane köpek var. Anlaşılan şu ki, bu köpekler uygun olmayan ortamda ticari amaçla yetiştiriliyor. Hayvanların eziyet çektirilerek yetiştirildiğine ilişkin iddialar da var. Biz de Keçiören Belediyesi olarak bakanlığımızla birlikte harekete geçtik bu masum canlılarımızı bulundukları ortamdan alarak bakım ve tedavilerine başladık. Hayvanların temizliğini ve gıda takviyelerini de yapacağız. Daha sonra da köpekler sahiplendirilecek ve isteyen vatandaşlarımıza verilecek. Şu anda veteriner arkadaşlarımız köpeklerimizi gözetim altında tutuyor, sağlıklarıyla ilgili herhangi bir sıkıntı görünmüyor."

Uygunsuz şartlarda yetiştirilen 68 köpeğe Keçiören Belediyesi sahip çıktı

"ÜNİVERSİTEDEN GELECEK RAPORU BEKLİYORUZ"

Köpeklerin ses tellerinin kesildiğine ilişkin iddialara ve köpekleri uygun olmayan ortamda yetiştiren şahıslara verilecek olan cezai müeyyidelere ilişkin de Altınok, "Seslerinden şüphe duyulan 4 köpeğimizi kontrol amaçlı Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne gönderdik. Bu soruya net cevap vermek için üniversitemizden gelecek olan raporu bekliyoruz. Köpek yetiştiricilerine verilecek olan ceza ve gerekli yasal işlemleri yapmak bakanlığımızın sorumluluğundadır" dedi.

El konularak Keçiören Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilen 68 adet köpeğin sayı ve cinsleri şöyle:

  • 12 kahverengi Poodle
  • 10 Maltese Terrier
  • 7 Şitsu
  • 5 Chihuahua
  • 2 anne Chihuahua
  • 7 yavru Chihuahua
  • 5 anne Maltese Terrier
  • 20 yavru Maltese Terrier

Uygunsuz şartlarda yetiştirilen 68 köpeğe Keçiören Belediyesi sahip çıktı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Keçiören Haberler

500

Yorumlar (2)

dızoland:

hayvan sahiplenin parayla alırsanız olacağı bundanda fazlasını görürsünüz

1
0
yanıtYanıtla
Quark:

Bugunki Tavuk skandalindan sonra Köpeklerin kurtulusuna cok sevindim ama bundan sonra köpeklerin sonuda tavuklar gibi olacagindan endiseliyim.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title