Haberler

3. Uluslararası Manavgat Taş Heykel Sempozyumu Başladı

Akdeniz Üniversitesi ve Manavgat Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen "3. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu" başladı.

Akdeniz Üniversitesi ve Manavgat Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen "3. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu" başladı.

Yukarı Pazarcı Mahallesi ırmak kıyısında düzenlenen sempozyumun açılış törenine, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Osman Eravşar, oda başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar, sanatseverler ve heykeltıraşlar katıldı.

İlçe Belediye Başkanı Sözen, törende yaptığı konuşmada, daha çağdaş bir kent olmanın birinci kuralının sanatsal etkinliklere önem vermek olduğunu, bu yüzden her zaman sanatı ve sanatçıyı desteklediklerini söyledi.

Önceki yıllarda yapılan heykel sempozyumlarında üretilen eserleri, büyük bir gururla kentin değişik noktalarına yerleştirdiklerini belirten Sözen, bu yıl da heykeltıraşlar tarafından yapılacak 12 eserin Manavgat halkına armağan edileceğini kaydetti.

Dekan Vekili Prof. Dr. Eravşar ise Manavgat taş heykel sempozyumuna katkı vermekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Manavgat'ta üretilen eserlerin toplumsal gelişmeye katkı vereceğini vurgulayan Eravşar, "Sanatın toplumun her alanına yansıtılması çok önemli. Plastik sanatların kalıcı olacağına inanıyoruz. Üretilen eserler, Manavgat'ın kentsel kimliğine de katkı sağlayacak. Çünkü bir kent sadece binalarıyla değil içinde üretilen sanat eserleriyle de değer kazanır." dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Sözen ve Prof. Dr. Eravşar, çekiçle taş yontarak sempozyumun açılışını gerçekleştirdi.

Sempozyumda, Yunanistan'dan Antonis Myrodios, Rusya'dan Anna Sosenskaya, Bulgaristan'dan Rafail Georgiev, İtalya'dan Simone de Lorenzo, İran'dan Esfondyar Moradpour, Azerbeycan'dan Hokume Seferli Ağasoy ile Tolga Yurtözveri, Mustafa Bulat, Suat Karaaslan, Ayşe Sibel Kedik, Hanife Yüksel ve Rahmi Atalay yer aldı.

Muğla'nın Yatağan ilçesinden getirilen en büyüğü yaklaşık 7 ton ağırlığında ve 2,5 metreküplük 24 mermer taşı, 30 Ekim'e kadar heykeltıraşlar tarafından işlenerek 12 eser ortaya çıkartılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Osman Eravşar Şükrü Sözen Manavgat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title