Haberler

Paraguay'da korona virüs protestoları sokakları savaş alanına çevirdi

Güncelleme:

- Paraguay'da korona virüs protestoları sokakları savaş alanına çevirdi Paraguay'da hükümetin korona virüs krizini iyi yönetememesi, aşısı alımında yaşanan gecikme ve hastanelerdeki ekipman eksikliği nedeniyle hükümetin istifasını talep eden binlerce kişi sokaklara döküldü.

- Paraguay'da korona virüs protestoları sokakları savaş alanına çevirdi

ASUNCİON - Paraguay'da hükümetin korona virüs krizini iyi yönetememesi, aşısı alımında yaşanan gecikme ve hastanelerdeki ekipman eksikliği nedeniyle hükümetin istifasını talep eden binlerce kişi sokaklara döküldü. Polisin müdahale ettiği olaylarda gece boyu devam protestolar şiddet olaylarına dönüştü.

Dünya genelinde korona virüsle mücadele devam ederken, bazı ülkelerde salgını iyi yönetemediği gerekçesiyle hükümete yönelik eleştiriler sürüyor. Paraguay'da

hastanelerdeki ilaç ve oksijen yetersizliği ile aşı alımındaki gecikme nedeniyle başkent Asuncion'da binlerce kişi dün sokaklarda bir araya gelerek Devlet Başkanı Mario Abdo Benitez'in istifasını talep etti. Ulusal Kongre çevresinde toplanan göstericiler, Paraguay bayrağı taşıyarak daha fazla aşı yapılmasını istedi.

Gösteriye polis, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi ile karşılık verdi. Akşam saatlerinde başlayarak gece boyu devam eden protestolarda şiddet olaylarına dönüştü. Barikat kurarak ateş yakan protestocularla polis arasında çıkan çatışmalar sokakları savaş alanına çevirdi.

İçişleri Bakanı Arnaldo Giuzzio, polisin şiddete yaptığı müdahaleyi haklı bularak, "Polis olaylara karşılık verdi. Merkeze girmeye çalıştılar. Çitin üzerinden atladılar. Ancak bir şekilde zaten kontrol altına alınacaktı. Umarız gençler kendilerini kontrol ederler. Bu kadar ileri gitmeleri üzücü. Bu şiddet mantıklı değil" dedi. Giuzzio'nun söz konusu ifadelerinin ardından Uluslararası Af Örgütü tarafından yapılan açıklamada, "Halk protestosuna bu şekilde verilen karşılık, yangına benzin dökmek gibidir" denildi.

Şu ana kadar yalnızca 4 bin doz Sputnik V aşısı alabilen ülkenin Sağlık Bakanı Julio Mazzoleni dün görevinden istifa etmişti. Mazzoleni'nin yerine Bakan Yardımcısı Dr. Julio Borba getirildi. Borba gazetecilere yaptığı açıklamada, ilaç ve gerekli ekipmanların alımını hemen takip etmeye başlayacağını belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Münir Karaloğlu Paraguay 3. Sayfa Haberler

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 4,2 büyüklüğünde deprem

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 4,2 büyüklüğünde deprem

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili yeni inceleme! Adli Tıp eski rapordaki ifadeyi çürüttü

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili yeni inceleme! Adli Tıp eski rapordaki ifadeyi çürüttü

Bakmadan Geçme

26-27 Temmuz Akaryakıt Fiyatları: Benzine, motorine, mazota zam veya indirim var mı, gelecek mi? Akaryakıt zammı ne zaman? 26-27 Temmuz bugün ve yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, kaç derece? Bu akşam kimin maçı var? Bugün TV'de kimin maçı var, ne maçı? 26 Temmuz bugünkü günün maçları Bingöl'de deprem mi oldu? Bingöl'de son dakika deprem oldu! Deprem şiddeti ve büyüklüğü kaç, nerede oldu? Son depremler AFAD ve Kandilli listesi Milli takım kadrosundan çıkarılan Tuğba Şenoğlu İvegin kimdir? Tuğba Şenoğlu İvegin kaç yaşında, nereli? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? Beyoğlu, Fatih, Sarıyer 26-27 Temmuz İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? Aliağa, Bergama, Çeşme 26-27 Temmuz 2024 İzmir su kesintisi listesi! Gaziantep GASKİ su kesintisi: Gaziantep'te sular ne zaman gelecek? Şahinbey, Şehitkamil, Nurdağı 26-27 Temmuz 2024 GASKİ su kesintisi listesi! Adana ASKİ su kesintisi: Adana'da sular ne zaman gelecek? Çukuorva, Karataş, Pozantı 26-27 Temmuz 2024 Adana su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? Karatay, Beyşehir, Ilgın 26-27 Temmuz 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? Alanya, Korkuteli, Demre 26-27 Temmuz 2024 Antalya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? İnegöl, Nilüfer, Mustafakemalpaşa 26-27 Temmuz 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? Yenimahalle, Sincan, Bala 26-27 Temmuz 2024 Ankara su kesintisi listesi! Adalet bölümü kaldırıldı mı? Hangi liseler ve üniversitelerde Adalet bölümü var? 27 Temmuz 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, KARİYER, SAĞLIK burç yorumları! 27 Temmuz burç yorumları nedir?
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral, DEM Partili vekili yumruklayan Karaismailoğlu'nu tebrik etti: Oflu duruşuna sağlık

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral, DEM Partili vekili yumruklayan Karaismailoğlu'nu tebrik etti: Oflu duruşuna sağlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title