Haberler

13 yıllık kan davası krizi! Cenazenin defnedilmesine izin vermediler

Güncelleme:

Mardin'de 13 yıldır süren ve 2 kişinin ölümüne neden olan kan davasında taraf ailelerin arasını cenaze bile yumuşatamadı. Akak ailesi cenazeyi Yeşilköy'e defnetmek istedi; ancak Tunç ailesi izin vermedi. Karakol komutanı dahi aileyi ikna edemeyince cenaze farklı köye defnedildi.

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde bağlı Yeşilköy'de kan davalı iki aile arasında bu kez cenaze defini nedeniyle kriz yaşandı.

2011 yılında Akak ve Tunç ailesi arasında yağmur suyunun tahliyesi yüzünden silahlı kavga çıktı. Yaşanan silahlı kavgada 2 kişi hayatını kaybederken, Akak ailesi Kızıltepe'ye göç etmek zorunda kaldı.

KARAKOL KOMUTANI BİLE İKNA EDEMEDİ

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan Abdullah Akak, hayatını kaybedince köyünde defnedilmek istendi. Ancak Tunç ailesi köyün girişinde izin vermedi. Bunun üzerine Akak ailesi karakol komutanından yardım istedi. Karakol komutanının araya girmesine rağmen olay çözülmeyince, cenaze sabah saatlerinde Sultanköy köyünde defnedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Mardin 3.Sayfa Haberler

500

Yorumlar (7)

hasan:

Cehalet

193
65
yanıtYanıtla
er ak:

izin vermemek nedir? devletin otoritesi de yok

135
11
yanıtYanıtla
Gökhan Cüre:

Var ama olay daha da çok artar çünkü mezarlık ziyaretine gelirler o zamanda olay yine çıkar komutan mantıklı karar vermiş

yanıt39
yanıt2
Kadir Han:

cahillik resmen

13
1
yanıtYanıtla
A B:

Karakin bu denilse gerek

13
0
yanıtYanıtla
mardinli yiğit:

ben devletin yerinde olsam izin vermeyen o aileyi başka bir köye gönderirim. Devlet otoritesinin ne olduğunu görsünler!!

8
2
yanıtYanıtla
Emin Tas:

Bırak'ın yesinler birbirlerini

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title