Haberler

Kadın hastanın karnında unutulan mala için Sağlık Bakanlığı 82 bin lira tazminat ödeyecek

Güncelleme:

İstanbul'da karın ağrısı şikayetiyle kaldırıldığı hastanede dalak ameliyatı olan Fatma Soylu'nun karnında organları ayırmaya yarayan cerrahi mala unutuldu. Olay sonrası Soylu, hastane ve ameliyatını yapan ekibe dava açtı. İstanbul 7. İdare Mahkemesi kusuru Sağlık Bakanlığı'nda sayarak mağdur vatandaşa 82 bin 71 lira tazminat ödenmesine hükmetti.

Fatma Soylu (41), 6 yıl önce karın boşluğundaki ağrı nedeniyle İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Hastanede dalağının patladığı anlaşılan Fatma Soylu ameliyat edildi, 3 gün sonra da taburcu oldu.

BİR ŞEYİN YOK DİYEREK GERİ YOLLADILAR

Şiddetli ağrılar çeken ve yürüyemeyen Fatma Soylu ağrıları bir türlü geçmeyince yine hastaneye gitti. Doktorlar ameliyat sonrası ağrıların normal olduğunu söyleyip geri gönderdi.

Kadının karnında unutulan mala için hastane 82 bin lira tazminat ödeyecek

AMELİYATLA ÇIKARTILDI

42 gün boyunca ağrılara dayanmaya çalışan Soylu, nefes alma problemi yaşamaya başlayınca bir kez daha hastaneye gitti. Çekilen ultrasonda Soylu'nun karnında metal bir cisme rastlandı. Ameliyat sırasında doktorların karında unuttuğu mala ameliyatla çıkartıldı.

Kadının karnında unutulan mala için hastane 82 bin lira tazminat ödeyecek

ALETLERİ SAYMAMIŞLAR

Fatma Soylu, hastane ve ameliyatını yapan ekibe dava açtı. İstanbul 7. İdare Mahkemesi kusuru Sağlık Bakanlığı'nda sayarak Fatma Soylu'ya 82 bin 71 lira tazminat ödenmesine hükmetti. Sağlık Bakanlığı parayı ödedi ancak tazminatı geri almak için ameliyatı yapan doktor ve hemşireye dava açtı. Ameliyatta kullanılan araçların hemşire tarafından tek tek sayılması ve hem hekim hem de ameliyat hemşiresi tarafından bu sayımın tutanağa bağlanması gerektiğini belirten Bakanlık, Fatma Soylu'ya ödenen tazminatın doktor ve hemşireden tahsil edilmesini istedi.

Kaynak: Haberler.com / Olgun Kızıltepe - 3.Sayfa

İstanbul Haberler

500

Yorumlar (11)

Vatandaş :

Hastanın karnında ameliyat malzemesi unutmak ne demek ya? Evde anahtarlığını mı unutuyorsun; bu ne ciddiyetsizlik? İçip içip öyle mi giriyorsunuz ameliyata? Fatura Sağlık Bakanlığı'na, dolayısıyla vergi ödeyen vatandaşa kesilmiş. Haram olsun o malayı unutana.

109
7
yanıtYanıtla
Bünyamin İNAN:

Dava idareye açılır, cezayı kamu kurumu öder ama sonra sorumlulara rücu eder. Yani para sorumlulardan çıkacak.

yanıt9
yanıt3
Vatandaş :

BÜNYAMİN İNAN, teşekkür ederim açıklamanız ve aydınlatmanız için; bilmiyordum. Umarım dediğiniz şekilde işler süreç.

yanıt0
yanıt0
Osman Tokgonul:

Anaaa la oğlum o nedir öyle ? Ya sevgili , kıymatlı hemşire ve hemşir kardeşlerim , ameliyattan sonra elinize kocaman bir mıknatıs alın ameliyat yerinde gezdirin o aletlerin hepsini yakalar (!) Yaaa ...

92
8
yanıtYanıtla
KARGOCU:

İyiki kürek unutmamışlar :)

89
4
yanıtYanıtla
baklavacı çeto :

sanki okey masasına oturmuşlar da kalkınca çakmağı unutmuşlar gibi.

58
0
yanıtYanıtla
Mustafa Günbaş:

benim eşimde de doğum esnasında bez unuttular ve dava 18,5 yıl sürdü bu ülkede adalet yerini bulması için zengin olacaksın ve ya bağlantıların sağlam olacak sade vatandaş isen eğer vay haline saçma sapan bir tazminat ödediler ve ben davamı avrupa insan hakları mahkemesine taşıyamıyorum

50
6
yanıtYanıtla
Serdar turgut :

O kadın zengin olsa mesela Demirören gibi m750 milyon dolar verirler hesapta sormazdı bu ülkede fakir olmak çöl zor Allah yardım etsin İnşşallah kabul etmez davayı sürdürür kadıncağız . Enaz on milyon lira vermeliler .

48
3
yanıtYanıtla
İmran Sarac:

Ameliyat olasım geldi doktorla anlaşayım da makas unutsun bende dava açayım her sene böyle yapsan tamam

17
29
yanıtYanıtla
hasan :

mala yı müzeye kaldırsınlar ameliyatı yapan acaba kafası neredeymiş

29
1
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title