Haberler

"Muz yeme" paylaşımlarıyla ilgili 11 Suriye uyruklu şüpheli gözaltına alındı

Güncelleme:

Bir sokak röportajında yer alan "Ben muz yiyemiyorum, onlar kilolarca muz alıyor" sözleri üzerine Suriye uyruklu bazı kişiler, sosyal medyadan muz yeme görüntüleri paylaşmıştı. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, bu kişilerin sınır dışı edileceğini açıkladı. Polis ekipleri bugün 11 Suriye uyruklu kişiyi gözaltına aldı.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir sokak röportajında bir vatandaş, "Ben muz yiyemiyorum, onlar kilolarca muz alıyor" diyerek Suriyelileri hedef aldı. Bu söylemlerin üzerine Suriyeli sığınmacılar video paylaşım sitelerinde "Muz yeme" akımı başlattı. Sosyal medyada peş peşe yayılan görüntülerle ilgili İçişleri Bakanlığı Göç İşleri Genel Müdürlüğü'nden açıklama geldi.

SINIR DIŞI EDİLECEKLER

Genel Müdürlük'ten yapılan açıklamada, "Bir sokak röportajında yer alan 'Ben muz yiyemiyorum, siz kilolarca muz alıyorsunuz…' söylemi sonrası yabancı uyruklu olduğu değerlendirilen kişilerce muhtelif sosyal medya platformlarından provokatif amaçlı 'muz yeme' eylemi içerikli video ve paylaşımın dolaşıma sokulduğu görülmüştür. Emniyet Genel Müdürlüğümüzün ilgili birimleri tarafından bahse konu provokatif paylaşımlara ilişkin yürütülen çalışmalar sonucunda elde edilen ilk bulgular doğrultusunda yabancı uyruklu 7 şahıs yakalanmış olup adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından haklarında sınır dışı etme işlemleri başlatılacaktır. Söz konusu provokatif paylaşımların tüm boyutlarıyla ortaya çıkarılması ve bu paylaşımları yapan tüm şahıslar hakkında gerekli adli ve idari işlemlerin titizlikle ve eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi için çalışmalar devam etmektedir." denildi.

11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ekipler video paylaşan şüphelilerin bulunduğu adreslere baskın düzenledi. Baskında 11 Suriye uyruklu şüpheli gözaltına alındı. Yakalanan şüpheliler emniyette "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Etme veya Aşağılama" suçunda işlem yapılmasının ardından İstanbul İl Göç İdaresine teslim edildiği öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3. Sayfa

İstanbul Suriye 3. Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (23)

Deniz Çapa:

Tüm suriyelilerin sınırdışı edilmesi gerekmiyor mu? Savaş bitti, bunların işi ne bizim ülkemizde ? savaşarak kazandığımız toprakları, suriyelilere veriyoruz

245
12
yanıtYanıtla
HAKAN ARSLANOĞLU:

Suriye uyruklu tüm göçmenlerin sığınmacıların Ülkemiz Türkiye de kalıp kalmayacağı kararını ülke başında ki bir kaç siyasetçi karar vermemesi gerekir. Ülkemizi Halk yönetiyorsa 2023 seçimlerinde bu olay Halk oylamasına sunulmalıdır.

182
9
yanıtYanıtla
Bertan Kebapci:

Kardeş herşeyi sana sorcaklarsa sen niye seçiyon o zaman bunları.

yanıt4
yanıt55
SİNYOR ELNİNO:

BERTAN KEBAPÇI'ya ; Resmi kayıtlara göre 4 milyon resmi olmayan kayıtlara göre 6 milyon suriyeli var.her mahallede,köşe başında,parkta,bahçede onlar var tavşan gibi çoğalıyorlar.kendi yurttaşın istemediği insanlar için bırak biraz da bizim söz söyleme hakkımız olsun.

yanıt58
yanıt1
A.rahim ÖZKALDI:

Bertan Kebapci bir kaç kişi dedi , Atatürk'ün kurduğu TBMM olarak demedi. Gözlük verem mi

yanıt19
yanıt1
Metin Yalcin:

Hepsi şut ..))

171
7
yanıtYanıtla
anıl çelik:

İnanmayın yaptıklarından dolayı Taktir belgesi verip madalya bile takmışlardır.

148
18
yanıtYanıtla
abdullah :

hepsi de kazık kadar adamlar. misafirliğin kısası makbuldür buraya çocuk gelen askerlik çağını geçti hala gidecekler. o muz yiyemeyenin çocuğundan askerliği bir aya düşürmek için elli bin lira para istiyorsun ama bu kazıklar beş kuruşsuz askerlik yapmadan yaşayıp gidiyor. lafa gelince göçmen ama senden ayrıcalıklı. her türlü hakkı var ama hiçbir ödevi yükümlülüğü yok. o zaman yeter evli evine yurtlu yurduna.

124
4
yanıtYanıtla
vedat cici :

defolun ülkenize hepisi gönderilmeli

121
6
yanıtYanıtla
oguz :

eskisi gibi savaş yok mısafırlık bitti gitsinler artık cünkü türkiyedeki özgürlük bunların midesine cok dokunmuş hasta etmiş rahat durmuyorlar

121
4
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title