Haberler

Gaziantep Emniyetine Bombalı Araçla Saldırı Davasında Dosyalar Ayrıldı

Gaziantep Emniyetine bombalı araçla saldırı davasında dosyalar ayrıldıGAZİANTEP - Terör örgütü DEAŞ tarafından Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne bomba yüklü araçla düzenlenen ve 39'u tutuklu 110 sanığın yargılandığı davada verilen ara kararda, duruşmanın 8 ayrı dosya halinde görülmesi kararı verildi.

Gaziantep Emniyetine bombalı araçla saldırı davasında dosyalar ayrıldı

GAZİANTEP - Terör örgütü DEAŞ tarafından Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne bomba yüklü araçla düzenlenen ve 39'u tutuklu 110 sanığın yargılandığı davada verilen ara kararda, duruşmanın 8 ayrı dosya halinde görülmesi kararı verildi.

Gaziantep 8. Ağır Ceza mahkemesinde Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı araçla düzenlenen saldırı ile ilgili 39'u tutuklu 110 sanığın yargılanmasına bu gün gerçekleştirilen ikinci celse ile devam edildi. Ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası talep edilen sanıkların yanı sıra avukatları ve yakınları katıldı. 39'u tutuklu 110 sanık, avukatları ve yakınları katıldı.Alınan ara kararda yargılamanın selameti açısından 110 sanıklı dosyanın 8 ayrı dosya halinde yargılanmasına karar verildi. Açıklanan kararla polisin operasyonunda kendisini patlatan ve örgütün sözde "Türkiye emiri" Yunus Durmaz'ın eşi Nesibe Durmaz'ın bulunduğu 18 sanığın ana dava olarak devam edeceği, Yunus Durmaz'ın sağ olarak yakalanan ve tutuklu bulunan kardeşi Hacı Ali Durmaz ile Ahmet Çalıkuşu'nun ise tekli dosyalar halinde yargılanacak. İstanbul Beyoğlu'ndaki "canlı bomba" eylemini gerçekleştiren Mehmet Öztürk'ün kardeşlerinin yer aldığı 22 sanığın da ayrı bir dosya ile yargılamasına devam edilecek. Mahkeme tutuklu sanıklar Feysel Dağtekin, İbrahim Halil Karakayış, Müslüm Yulafçı ve Halil İbrahim Kiraz'ın "ev hapsi" ile tahliyesine, diğer 35 sanığın tutukluluğunun devamına ve adli kontrol tedbirlerinin devamına karar verdi.

Davada, sanıklara ait olduğunu belirtilen TAPE kayıtlarının incelenmesine ve bazı sanıklar hakkında HTS kayıtlarının istenmesi kararı alındı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Ali Durmaz 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title