Haberler

Diyanet İşleri yetkilisi: Hak etmediği halde işe girmek kul hakkı ama kazancı helal

Güncelleme:

Torpille işe girenler hakkında dikkat çeken bir açıklamada bulunan Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt, "Oradan elde edilen kazancı, işe girme sebebimizle ayırt etmemiz lazım. Yani elde edilen kazanç helaldir" dedi.

Diyanet Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt katıldığı bir programda torpille işe alım konusunda verdiği demeç sonrası gündem oldu.

Diyanet TV'de yayınlanan ''Diyanet'e Soralım'' programında gelen soruları yanıtlayan Bozkurt, halk arasında "torpil" olarak bilinen haksız işe alımlarla ilgili, ''Hak etmediği işe girmesi kul hakkıdır, vebaldir, mesuliyeti vardır, başkalarının haklarını gasp etmek vardır. O şekilde işe girmesi kimsenin tasvip edeceği bir şey değil, hoş değil." ifadelerini kullandı.

"İŞE GİRDİKTEN SONRA ELDE EDİLEN KAZANÇ HELAL"

Konuşmasının devamında haksız işe alım yoluyla elde edilen kazancın helal mi haram mı olduğu konusunda da açıklamada bulunan Bozkurt sözlerini şöyle sürdürdü: "Girdikten sonra emek verdi, bir mesai harcadı ve onun karşılığında da bir kazanç elde etti. Onu ayrı tutmak lazım. Yani işe girdikten sonra elde edeceğimiz kazanç, tamamen meşrudur. Emeğimizin karşılığıdır. Yapılan iş de meşrudur. Oradan elde edilen kazancı, işe girme sebebimizle ayırt etmemiz lazım. Farklı tutmamız lazım. Yani elde edilen kazanç helaldir."

Kaynak: Haberler.com / Selahattin Demirel - 3.Sayfa

Din İşleri Yüksek Kurulu Bozkurt Dini 3.Sayfa İş Dünyası Yaşam Haberler

500

Yorumlar (21)

GÖBEĞİNİ KAŞIYAN ADAM :

Canları nasıl isterse o tarafa çekiyorlar din bezirganları.

150
7
yanıtYanıtla
Nuri Aga:

He başta cehape olaydın külliyyen haram olurdu...

yanıt5
yanıt15
nihat gültekin:

Kul hakkı ve helal bir arada diyanete bak sen

134
7
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

çalıyor ama helalinden çalışıyorlar diyorlar onların istediği şeriat anlayışları bu o yüzden bunları değil kuranı rehber alın diyorum

93
3
yanıtYanıtla
Mehmet :

Zaten bunları rehber diye kabul etmiyoruz.Bu nun başkanı zamanında devlet bankasından çekilen kredi faize girmez dememişmiydi

yanıt44
yanıt2
Engin Bayraktar:

Sayenizde etrafımdaki kişilerin çoğu deist oldu.

63
5
yanıtYanıtla
Alper:

Aynen ben de öyle... Artık geçtim aynı sırada saf tutmayı, aynı havayı solumaya tiksiniyorum.

yanıt16
yanıt4
Cabbar aga:

Arkadas bu diyanettekiler ne kullanıyor anlamadim kul hakkıyla girilen işten kazanılan helal olurmu hiç yani bu şuna benziyor kaçak ve depreme dayanıksız bina yapmak haram ama onu satıp parasını yemek helal

54
3
yanıtYanıtla
Ahmet77:

HER GÜN YENİ BİR SAÇMALAMA UYDURUYORSUNUZ.

51
3
yanıtYanıtla
Ali kara:

Diyanet işleri kul hakkı yiyerek helal işler yapabilirsiniz diyor.Şaka gibi tövbe yarabbi diyelim bari.

39
1
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title