Haberler

9 yaşındaki çocuğun ölümüne neden olan köpek, sahiplenildikten 5 gün sonra sokağa bırakılmış

Güncelleme:

Van'da sokak köpeğinin saldırısı sonucu ağır yaralanan 9 yaşındaki Emir Mete Durna, hayatını kaybetti. Köpeğin sahibi gözaltına alınırken, şahsın hayvanı 25 Ocak'ta sahiplendiği ve olay günü sabah saatlerinde sokağa bıraktığı öğrenildi.

İpekyolu ilçesine bağlı Selimbey Mahallesi'nde yaşayan Durna, arkadaşlarıyla oynadığı sırada bir köpeğin saldırısına uğradı. Boğazından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan çocuk, haber verilmesi üzerine olay yerine sevk edilen 112 Acil Sağlık ekiplerince Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyata alınan Durna, müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Çocuğun ölüm haberini alan bazı yakınları sinir krizi geçirdi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olayın ardından Van Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Köpeğin sahibi olduğu tespit edilen H.K, ekiplerce gözaltına alındı. Çocuğa saldıran köpek de belediye ekiplerince yakalanarak Van Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü.

25 OCAK'TA SAHİPLENDİRİLMİŞ

Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Durna'nın, sahiplendirilen bir köpek tarafından saldırıya uğraması ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmesiyle ilgili olayın sorumlularının yakalanması amacıyla çalışma başlatıldığı belirtildi. Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmada, çocuğa saldıran köpeğe ait küpeden, 25 Ocak'ta sahiplendirildiğinin tespit edildiği bilgisine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

OLAY GÜNÜ SOKAĞA BIRAKILMIŞ

"Sahiplenen şahsın köpeği bugün saat 11.30 sıralarında sokağa bıraktığı ve köpeğin saat 15.00 sıralarında çocuğumuza saldırıda bulunduğu tespit edilmiştir. Olayla ilgili köpeği sahiplenen ve sonrasında sokağa bırakarak bu üzücü olayın yaşanmasına sebebiyet veren şahıs, görevlilerimizce ivedilikle yakalanarak gözaltına alınmış olup gerekli adli işlemler başlatılmıştır. Yaşanan bu vahim olayda hayatını kaybeden evladımıza Allah'tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı dileriz."

Kaynak: AA / 3.Sayfa

Van 3.Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

Mesut Biyik:

İç işleri bakanlığının sahipsiz bütün hayvanları tehlike olarak görüp ciddiye almadıkça böyle vakalar olur. Hele de pitbull gibi parcalayici tabiatı köpekleri direkt telef etmeli. Kimseye besletmemeli. Hatta pitbulların Sahibi ık mık ederse vatandaşlıktan çıkartılmalıdır.

241
27
yanıtYanıtla
Türker Öztürk:

istersen sahibi itiraz ederse asalım

yanıt30
yanıt29
Çınar Saraç:

Bu soğuklar da çocuğun tek başına sokakta ne işi var bir de yaşı 9 ana baba salmış sokağa

20
139
yanıtYanıtla
Ercan akdeniz:

SAhiplenip sokağa attıysa o kişi suçludur. En azından başka bir sahiplendirme için bir kaç gün sabretseydi

131
5
yanıtYanıtla
corci:

köpeğin sahibi suçludur, içeri atın

128
6
yanıtYanıtla
esrefpasali:

birisi mezara birisi cezaevine sorun bittimi?... hayvan sahipleneceklere sertifika / diploma / egitim zorunlugu getirilmeli, her sezon yazliga gidenler cocuklarina hayvan alir sezon sonu hayvanlar sokaga atilir, egitim takip sart...

yanıt51
yanıt2
OkuYorum:

ama bizde 2kap yemek koyunca o hayvanların sokakta neler çektiğini görmeyen,,köpeklerin birbirlerini, insanları, kedileri öldürmesinin suçunu ölen canlılara atan "hayvansever"ler var. Ama sen gece evinde sıcacık yatarken ne çocuğu ölen o anne ne de yemek verip içini rahatlattığın köpekler rahat uyuyabiliyor

91
33
yanıtYanıtla
Başka Murat:

Yaza yaza bıktık, yazmıyorum! En iyisi insanoğlu ile konuşmamak!!!

123
1
yanıtYanıtla
OkuYorum:

hindistanda insanlar bu şekilde ölürler kimsenin umrunda olmaz, orda ne hayvanın ne insanın kıymeti vardır. ama avrupa ve abd de insan öldüren hayvan uyutulur, ayrıca hasta olup acı çeken, sahiplenilmeyen hayvanlar da insani yöntemlerle uyutulur. Çünkü ne insan ne de hayvan acı çeksin isterler.

91
4
yanıtYanıtla
Berke Aydemir:

olması gereken bu zaten

yanıt0
yanıt0
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title