Haberler

3. Pektus (Kunduracı&Güvercin Göğsü) Hasta Okulu 17 Ocak'ta

Güncelleme:

Yeni tedavi metoduyla dünyaları değişen hastalar hikâyelerini paylaşmak üzere bir araya geliyor.

2000'li yıllarda keşfedilen kapalı ameliyat yöntemi ile Prof. Dr. Mustafa Yüksel tarafından opere edilen ve vücutları yeni bir şekil kazanan hastalar, bir aile olarak bir kez daha toplanıyor.

Dünyanın sayılı merkezlerinde uygulanan bu özel ve kapalı tedavi metodu 2005 yılından itibaren Marmara Üniversitesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı'nda da Prof. Dr. Mustafa Yüksel tarafından rutin olarak uygulanmaktadır.

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yüksel'in geliştirdiği ameliyat tekniği ve patentini aldığı pektus barı ile tedavi edilmiş olan 1500 hasta, 17 Ocak 2018 tarihinde saat 14:00'de Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir araya geliyor. Hasta okulunun yapılacağı hafta içerisinde Dünya'nın 7 ülkesinden farklı branşlardaki cerrahlar, kendi resmi talepleri doğrultusunda merkezimize gelerek Prof. Dr. Yüksel'den eğitim alacaklar.

Bu yeni tekniği öğrenmek için dünyanın birçok merkezinden alanında uzman doktorlar Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret etmektedirler. Prof. Yüksel'in yeni geliştirdiği teknik tüm dünyada kendi adı ile anılmaktadır. (Yüksel Prosedürü).

Prof. Dr. Mustafa Yüksel bu ameliyat tekniğini göstermek için İngiltere, Rusya, Avusturya, Brezilya, Fransa, Almanya, Belçika, Güney Afrika, Portekiz, İsviçre, İspanya, Kuveyt ve Hollanda'ya giderek 13 ülkede ameliyatı bizzat yaparak eğitim vermiştir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Marmara Üniversitesi Mustafa Yüksel Pendik Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title