Haberler

26. Akbank Caz Festivali'ne Doğru

Türkiye'nin en uzun soluklu festivallerinden Akbank Caz Festivali, 12-23 Ekim tarihlerinde İstanbullu müzikseverlerle buluşacak.

Türkiye'nin en uzun soluklu festivallerinden Akbank Caz Festivali, 12-23 Ekim tarihlerinde İstanbullu müzikseverlerle buluşacak.

Akbank Sanat'tan yapılan açıklamaya göre, bu yıl 26. yaşını kutlayan Akbank Caz Festivali, 12-23 Ekim tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşecek.

Açıklamada, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil'in, "Akbank'ın kültür sanat alanında gerçekleştirdiği en önemli projelerden biri olan Akbank Caz Festivali, çeyrek asırdır usta müzisyenlerin yanı sıra, genç yıldızların da yer aldığı zengin programı ile müzikseverleri cazın farklı notalarıyla bir araya getiriyor. Festivalimizin bugün dünya caz takviminin önde gelen etkinlikleri arasında olmasından mutluluk duyuyoruz." ifadelerine yer verildi.

Binbaşgil'in, festivalin seçkin sanatçıları ağırlarken bir yandan da cazı geniş kitlelere yayma misyonunu çeyrek asırdır başarı ile gerçekleştirdiği düşüncesi vurgulanarak, "Her yıl İstanbul'un enerjisine ve dinamizmine katkıda bulunan festival, bu yıl da İstanbul'la sınırlı kalmayıp Anadolu'da büyümeye devam ediyor. Müzikseverlerin festivalimizi ne kadar gönülden benimsediğini gördükçe mutluluğumuz daha da artıyor." görüşleri aktarıldı.

Açıklamada, Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı'nın şu ifadelerine yer verildi:

"Her yıl olduğu gibi bu yıl da caz tutkunları için usta müzisyenlerin yanı sıra Avrupa caz sahnesinin yükselmekte olan genç yıldızlarının da yer aldığı cazın farklı renklerini yansıtan zengin bir program hazırladık. 26. Akbank Caz Festivali'nin cazseverlere yeni keşifler sunmasını diliyorum."

26. Akbank Caz Festivalinde bu yıl

Festivalin bu seneki yıldız isimleri arasında, caz dünyasının efsane müzisyenlerinden biri olarak gösterilen ve 2 bin 500'e yakın albümde yer alarak cazın en üretken müzisyenlerinden sayılan, iki Grammy Ödülü sahibi "Ron Carter", günümüz soul müziğine zenginlik katan "Imany" ve Afrika müziğini caz ve funk türleriyle harmanlayan afrobeat' akımını rock ve hip hop ile birleştiren Nijerya asıllı davulcu, besteci ve söz yazarı "Tony Allen", dünyanın en iyi tenor saksafoncusu olarak anılan 75 yaşındaki "Pharoah Sanders", uluslararası alanda çok sayıda ödülü bulunan usta trompet sanatçısı "Paolo Fresu" ve Latin cazın günümüzdeki önemli isimlerinden olan üç kez Grammy'e aday gösterilen Kübalı besteci ve piyanist "Omar Sosa" yer alacak.

Festivalde, aralarında Fatih Erkoç, İlham Gencer, Önder Focan, Okay Temiz ve Ferit Odman'ın da bulunduğu çok sayıda Türk cazcı da müzik tutkunlarıyla buluşacak.

"Liselerde Caz Atölyeleri"nin ise bu yıl yine festivalin en önemli etkinliklerinden biri olması bekleniyor. 2012 yılından bu yana gençlere caz müziğini ve enstrümanlarını daha da yakından tanıma fırsatı sunan etkinlikler, bu yıl 8 ayrı lisede gerçekleştirilecek.

Akbank'ın, kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında uzun yıllardır kendi çalışanları ile sürdürdüğü gönüllülük projelerini gençlerle buluşturduğu "Şehrin İyi Hali" projesi bu yıl da devam edecek. Geçen yıl gençlerden yoğun ilgi gören ve başvuruları ilk 3 günde dolan proje kapsamında bu yıl toplum yararına projelerde gönüllü olarak çalışan 500 genç, 21 Ekim Cuma günü Volkswagen Arena'da gerçekleştirilecek "Imany" konserini izleme imkanı bulacak.

Festival boyunca, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Akbank Sanat, Babylon, Volkswagen Arena, The Seed, Caddebostan Kültür Merkezi, Moda Sahnesi, Summart Sanat Merkezi, Nardis ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi gibi 26 ayrı mekanda 42 konser, 6 söyleşi 13 atölye çalışması ve 2 performans gerçekleştirilecek.

26. Akbank Caz Festivali konserlerinin biletleri bugünden itibaren Biletix'den temin edilebilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İstanbul Türkiye Akbank Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title