Haberler

23. İstanbul Caz Festivali Ödül Töreni

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl 23'üncüsü düzenlenen İstanbul Caz Festivali'nin ödül töreni gerçekleşti.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl 23'üncüsü düzenlenen İstanbul Caz Festivali'nin ödül töreni gerçekleşti.

Avusturya Başkonsolosluğu, Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi'nde yapılan tören, festivalde yer alan sanatçıların kısa tanıtım filminin gösterimiyle başladı.

Gecede, festival sponsoruyla, etkinliğin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Teşekkür plaketini, Kültür ve Turizm Bakanlığı adına, İstanbul Telif Hakları ve Sinema Müdürü Nevin Sekizkardeş aldı.

Plaket takdiminin ardından, caz sanatçıları Özdemir Erdoğan ve Ergüven Başaran'a festivalin "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" verildi.

Özdemir Erdoğan sahnede yaptığı konuşmada, ödülü almaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

İKSV yöneticilerini ve destekçilerini tebrik ettiğini belirten Erdoğan, "Bir ödülü alandan çok veren daha yukarılardadır. Bir ülkenin müziğine hizmet eden, bir ülke için uğraşan ve bir şeyler yapmaya çalışan kişiyi görebilmek, onu ödüllendirmek ve heveslendirmek, İKSV'nin ne kadar büyük bir hizmet yaptığının delillerinden birisidir. İnşallah bundan sonra ülkemizde yetişen, ülkemiz müziğine hizmet eden birçok arkadaşım da bu ödülü alır."

Saksafon sanatçısı Ergüven Başaran ise 9 senedir İKSV'nin birçok işinde yer aldığını aktararak, aldığı "Yaşam Boyu Başarı Ödülü"nün, hayatının en güzel ödülü olduğunu dile getirdi.

Törenin ardından, kariyeri boyunca Ajda Pekkan, Nilüfer, Nil Burak gibi isimlere konserlerinde eşlik eden Ergüven Başaran'ın 6 kişiden oluşan grubu "Swing UNLTD" sahne aldı.

Swing UNLTD'in ardından ise çeşitli ülkelerden müzisyenlerin bir araya gelerek oluşturduğu Uninvited Jazz Band konser verdi.

Müzik kariyerlerine İstiklal Caddesi'nde çalarak başlayan grup, New Orleans caz sahnesinin örneklerini sergiledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Özdemir Erdoğan Avusturya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title