Haberler

21. Uluslararası Bahadın Kültür Şenliği - Yozgat

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Bahadın Belde Belediyesince düzenlenen 21. Uluslararası Bahadın Kültür Şenliği başladı.

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Bahadın Belde Belediyesince düzenlenen 21. Uluslararası Bahadın Kültür Şenliği başladı.

Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arif Baş Açık Hava Müzesi önünden başlayan şenlik yürüyüşü ile start verilen festivalin, aslında pazartesi başladığını ancak etkinliklerin yoğun olarak bugün ve yarın yapılacağını belirtti.

Şenlik etkinlikleri kapsamında çocuk şenlikleri, spor müsabakaları, şiir dinletisi yapıldığını anlatan Özcan, iki yıl önce uluslararası unvana kavuşan Bahadın Kültür Şenliği'nin sadece konser ve eğlenceden ibaret olmadığını söyledi.

Özcan, "Şenliğimizde, paneller, söyleşiler, şiir dinletileri, sinema, tiyatro ve bunlara ilaveten ünlü sanatçıların yer aldığı konserlerimiz olacak. Yazarlarımız adına düzenlenen yarışmaların ödülleri, iş adamlarımızın yapmış olduğu yatırımların açılışları ile beraber Bahadın Kültür Festivali, kendisini iyi bir noktaya taşımaya devam ediyor. Bizim bir sloganımız var. Biz 'Bu şenlik hiç bitmeyecek' diyoruz. Umarım bu söylem hiç bitmeyecek." ifadelerini kullandı.

Halkı festivale davet eden Özcan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şenliğimizi uluslararası anlamda daha da geliştirmek için sürekli bir çalışma içerisindeyiz. Önümüzdeki yıl Almanya, Hollanda ve Fransa'dan katılım olacak. Özellikle Almanya ve Hollanda'dan yazarlar ve müzik gruplarıyla iletişim içerisindeyiz.. Amacımız dünyaca ün yapmış yazarları, sanatçıları ve ressamları buraya taşıyarak ağırlamak, önümüzdeki yıldan itibaren de bunu gerçekleştireceğimize inanıyorum."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Bahadın Sorgun Yozgat Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title