Haberler

20'nci Otçu Göçü Yayla Şenliği

Bursa Giresunlular Kültür ve Dayanışma Derneğince düzenlenen "20'nci Otçu Göçü Yayla Şenliği" kapsamında, "Büyük Otçu Göçü Yürüyüşü" yapıldı.

Bursa Giresunlular Kültür ve Dayanışma Derneğince düzenlenen "20'nci Otçu Göçü Yayla Şenliği" kapsamında, "Büyük Otçu Göçü Yürüyüşü" yapıldı.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki dernek binasının önünde toplanan, kentte yaşayan Giresunlulardan oluşan bir grup, burada "kuş diliyle" İstiklal Marşı'nı seslendirdi. Daha sonra İstiklal Marşı'nı okuyan yöresel kıyafetli, yeşil-beyaz forma ve atkı taşıyan grup, cadde boyunca kemençe eşliğinde yürüdü.

Dernek Başkanı Adnan Kara, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliğin kentteki tüm Giresunlular tarafından organize edildiğini belirtti.

Coşkulu bir kalabalıkla yürüdüklerini dile getiren Kara, "Bu etkinlikle amacımız; Bursa'daki Giresunlularla bir araya gelip gücümüz göstererek kente saygı ve sevgilerimizi sunmak. Bunun için buradayız. Otçu göçü dedelerimizden bize kalan bir yürüyüş şeklidir. Bu yürüyüş de yıllar önce başlayan, o zamanlarda araç olmadığı için yürüyerek yaylalara çıkma etkinliğidir" diye konuştu.

Bu arada yürüyüş sırasında, caddedeki vatandaşlara paketler içinde Giresun fındığı dağıtıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Adnan Kara Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title