Haberler

1915 Çanakkale Ruhu Gezici Savaş Müzesi'nde

Türkiye Gaziler Vakfı tarafından oluşturulan '1915 Çanakkale Şehitlik Gezici Savaş Müzesi', Ankara'nın Kazan İlçesi Milli Egemenlik Parkı'nda ziyarete açıldı.

Türkiye Gaziler Vakfı tarafından oluşturulan '1915 Çanakkale Şehitlik Gezici Savaş Müzesi', Ankara'nın Kazan İlçesi Milli Egemenlik Parkı'nda ziyarete açıldı. 3 Gün boyunca açık kalacak serginin ilk gün ziyaretçileri arasında AK Parti'nin yerel seçim şarkısı olarak kullandığı 'Dombra"nın bestecisi Kazak sanatçı Arslanbek Sultanbekov da yer aldı.

Arslanbek Sultanbekov'un yanı sıra gezici müzeyi ziyaret edenler arasında Kazan Kaymakamı Murat Duru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Belediye Başkan Yardımcıları, kurum müdürleri, okullardan gruplar halinde gelen öğrenciler ve çok sayıda kişi yer aldı. Çanakkale'ye gitmediğini belirten Arslanbek Sultanbekov'a müzeyi gezdiren Belediye Başkanı Lokman Ertürk, müze ile ilgili ayrıntılı bilgi verdi. Arslanbek Sultanbekov da müzenin hatıra defterini imzaladı.

Karşılaştığı manzara karşısında çok duygulandığını, Türkler'in gösterdiği kahramanlıkları müzede en açık şekilde sergilendiğini belirten Sultanbekov, seçim döneminde kendi bestesinin kullanan AK Parti'nin tekrar istemesi halinde bir beste daha yapabileceğini belirtti. Müze ziyaretinin ardından vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Arslanbek Sultanbekov, gelen yoğun talep üzerine 'Dombra' şarkısını iki defa üst üste canlı söyledi. Arslanbek Sultanbekov'a Belediye Başkanı Lokman Ertürk de eşlik etti. Bu anı ölümsüzleştirmek isteyenler ise cep telefonlarını çıkartıp kayıt altına aldı. Mini konserin ardından Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Arslanbek Sultanbekov'a bakır işlemeli kahve fincanı hediye etti.

Müzeyi gezen Şevkat Anaokulu öğrencileri ise şehitler adına hep bir ağızdan Kelime-i Şehadet getirip, onların ruhuna Fatiha okudu. Çanakkale'de yaşananları anlamak ve şehitleri unutturmamak için Türkiye'yi karış karış gezen gezici müzede Çanakkale Savaşı'nda kullanılan eşyalar ve belgeler, top mermileri, askerlere ait elbiseler, kılıçlar, özel eşya, ilaç malzemeleri, Çanakkale'yi anlatan haritalar ve krokiler bulunuyor. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Arslanbek Sultanbekov Lokman Ertürk Çanakkale Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
title