Haberler

18-24 Mart Yaşlılar Haftası...

18-24 Mart Yaşlılar Haftası Nedeniyle Fevzi Çakmak Yetiştirme Yurdu'nda Bir Program Düzenlendi.

18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle Fevzi Çakmak Yetiştirme Yurdu'nda bir program düzenlendi.

Burada bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Çelikkaya, insanların yaşlılık zamanında kendisini nasıl bir mevkide görmek istiyorsa o hazırlığını bugünden yapması gerektiğini söyledi. Bunun yolunun da yaşlıların hak ettikleri itibarı göstermek olduğunu ifade eden Çelikkaya, "Bunun başka pratik yolu var mıdır bilmiyorum. Bu konuda devletimiz yaşlılara kol kanat germek için yeterli müesseseleri vardır" diye konuştu. İl Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Koçak da, huzurevlerinde 60 yaşın üzerinde, bakıma muhtaç, korunmaya muhtaç, kendi ihtiyaçlarını, imkanlarını seferber edemeyen kişilerin himaye altında olduğunu vurguladı. Afyonkarahisar Huzurevi'nde şu anda yaklaşık 100 yaşlıya hizmet edildiğini kaydeden Koçak, "Her türlü ihtiyaçları karşılanmaktadır. Huzurevinde çeşitli yenilikler yapılmıştır. 4 kişilik odaları ikiye bölerek iki yataklı yatakhaneler ve yanındaki boş bölümlerde de yaşlıların sohbet edeceği, televizyon izleyeceği, dinlenebileceği, oturma gruplarının olduğu bir misafirhane odasını kazandırmak istiyoruz. Bunun yanında bahçede her yaşlıya, belirli bir parsel alan ayırarak, özellikle yaz aylarında bahçedeki her türlü meyve, sebze ve çiçek yetiştirmeyle ilgili çalışmaları yürütmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, slayt gösterisi düzenlendi. Huzurevinde kalan Osman Olçun'un saz eşliğinde türküler seslendirmesinin ardından, Fevzi Çakmak Yetiştirme Yurdu'nda kalan çocukların hazırladığı folklor gösterisi sunuldu. Huzurevinde kalan Ali Can Zerbey'in şiir dinletisinin ardından program sona erdi.

(SY-AT-Y)

20.03.2007 17:07 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title