Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Uşak'ta oda, borsalar ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla ortak basın açıklaması yaptı.

Uşak'ta oda, borsalar ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla ortak basın açıklaması yaptı.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Toplantı Salonu'nda bir araya gelen, Uşak Ticaret Borsası, Karahallı Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), MEMUR-SEN, Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye KAMU-SEN) temsilcileri, düzenledikleri ortak basın toplantısıyla 15 Temmuz darbe girişimini lanetlendi.

UTSO Başkanı Selim Kandemir, 81 ilde açıklama yaptıklarını, Türk milletinin birlik ve beraberliğiyle dünyaya örnek olduğunu belirtti.

Kandemir, "Türkiye'nin, milletin iradesi dışında hiçbir gücün tarafından yönetilemeyeceğini 15 Temmuz 2016'da tüm dünya gördü. 15 Temmuz ülkemiz açısından zorlu bir süreç oldu. Artık toparlama sürecini tamamladık. Yeni bir atılım sürecini başlatmak gerekiyor." diye konuştu.

Hain girişimlerin yaşanmaması için Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadelenin her alanda etkin ve kararlı şekilde sürdürülmesi gerektiğine işaret eden Kandemir, şunları kaydetti:

"Daha darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmeden ekonomide yüzde 5'lik büyümeyi yakaladık. İstihdam rekorları kırdık. Bu yılın ilk altı ayında tam 1 milyon 200 bin insanımıza yeni istihdam sağladık. İhracatımızı rekor düzeyde yükseltmeye başladık. Yabancı yatırımcıların güvenini yeniden kazandık. Büyümede, istihdamda, ihracatta yeni rekorlar kırmalıyız. Kaynağı ne olursa olsun darbe ve terör bir insanlık suçudur. Ancak birlikte çalışırsak daha iyi bir gelecek inşa edebiliriz."

Kaynak: AA / Güncel

Karahallı Türk İş Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title