Haberler

15 Temmuz'da Taksim'e Çıkan Askerlerin Yargılandığı Dava

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde, Taksim Meydanı'nın işgali sırasında 39 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin 11'i tutuklu, 4'ü firari 99 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşması devam ediyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde, Taksim Meydanı'nın işgali sırasında 39 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin 11'i tutuklu, 4'ü firari 99 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşması devam ediyor.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki binada görülen duruşmada, tutuksuz sanıklar dinlendi.

15 Temmuz'da vatani görevini yapan ve tutuksuz yargılanan erler bulundukları illerden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) ifade verdi.

"Onlar Müslümansa biz daha Müslümanız"

Tutuksuz sanık Onur Arslan, 6. Motorlu Piyade Alay Komutanı Albay Nebi Gazneli'nin kendilerini kışla dışına çıkardığını söyledi.

Albay Gazneli'nin, teröristlere karşı polise yardım etmek için Taksim'e gitme emri verdiğini ifade eden Arslan, "Efendim biz emir kuluyuz. Vatani görevim için askere gittim. Bu vatan için canımı seve seve veririm. Biz üzerimizdeki üniformaya leke sürdürmedik. Yeni Alay Komutanı (Nebi Gazneli) 'Teröristlere karşı savaşacaksınız. Onlar Türk ise biz onlardan daha Türküz. Onlar Müslüman ise biz onlardan daha Müslümanız' dedi. Beşiktaş'ta halk yolumuzu kesti, bize gerçeği söyledi." diye konuştu.

"Annem gözümün önüne geldi ve silahımı bıraktım"

Avukatı eşliğinde savunmasını yapan tutuksuz sanık İbrahim Kaan Özdoğan da vatani görevini Hasdal Kışlası olarak bilinen 6. Motorlu Piyade Alayı'nda yaptığını ifade etti.

Özdoğan, vatani görevini yaptığı süre boyunca silah kullanmadığını, fakat 15 Temmuz gecesi tam teçhizatla donatılarak Taksim'e gönderildiğini söyledi.

Albay Müslüm Kaya ile Albay Nebi Gazneli'nin bir arada bulunduğunu, canlı bomba ihbarı geldiği için Taksim'e gittikleri belirten Özdoğan, "Eski ve yeni alay komutanı kahkaha atıyorlardı. Bizi, saat 01.00'e kadar içtima alanında esas duruşta tuttular. Yeni Alay Komutanımız Nebi Gazneli, 'Arkadaşlar, Taksim'de büyük bir olay var. Taksim'de halkımızı kurtaracaksınız. Ölürseniz şehit, kalırsanız gazi olacaksınız. Hadi aslanlarım' dediğini duydum." ifadelerini kullandı.

Ankara'dan SEGBİS'le bağlanan Özdoğan, darbenin ne olduğunu bilmediğini savundu.

Halkın askerleri uyardığını dile getiren Özdoğan, "21 yaşındayım. Hayatımda böyle bir şey görmedim ki… Halk bizi uyarınca annem gözümün önüne geldi ve silahımı bıraktım." diye konuştu.

Duruşmaya öğle arası verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Onur Arslan İstanbul Silivri Taksim Politika Güncel Haberler

title