Haberler

14 Mart Tıp Bayramı Etkinlikleri

Türk Sağlık-sen Sivas Şube Başkanı Hasan Şirin, "14 Mart Tıp Bayramı'nı Sorunlarla ve İçimiz Buruk Olarak Karşılıyoruz" Dedi.

Türk Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Hasan Şirin, "14 Mart Tıp Bayramı'nı sorunlarla ve içimiz buruk olarak karşılıyoruz" dedi.

Tıp Bayramı sebebi ile açıklama yapan Şirin, bayramın kelime anlamının mutluluk ve sevinç demek olduğunu belirterek, "Fakat sağlık çalışanları olarak bizler ne mutluyuz ne de sevinebiliyoruz. 14 Mart Tıp Bayramı'nı sorunlarla ve içimiz buruk olarak karşılıyoruz. Hazırlanan yasalar sağlık alanındaki uygulamaların sorunları çoğaltması ve mevcut sıkıntıların çözümüne yönelik ciddi adımların atılmaması nedeniyle ne 14 Mart bizim için bir bayram gibidir" diye konuştu Türkiye'de Sosyal Güvenlik Reformu ile haklarının kısıtlanmak ve yarınların tehlikeye atılmak istendiğini ileri süren Şirin, "Olumsuzlukta eşitlik sağlama gayesi güdülen bu reformla birlikte kamu çalışanının ve vatandaşın üstündeki yük artırılmakta emeklilik hayal olmaktadır. Şu anda Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bekleyen Kamu Hastane Birlikleri yasa tasarı ile hastaneler özelleştirilmeye çalışılmaktadır. Tüccarların bile yer aldığı fakat çalışanların temsil edilmediği hastane birlikleri yönetim kuruluna tanınan yetkilerle hastane bina ve arazilerin satışından, kurumda görev alacak personelin belirlenmesine kadar birçok yetki şahısların insafına bırakılmaktadır" şeklinde konuştu.

Şirin, "Tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı gerçekten bir bayram olarak yaşayacağımız 14 Martlara kavuşmak dileğiyle kutlar, sağlık çalışanlarının yüzünün güldüğü günlerin yakın olmasını dileriz" ifadelerini kullandı.

(İG-YS-Y) 14.03.2008 16:26 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title