Haberler

12 Yılda 8 Bin 406 Terör Mağduru İşe Yerleştirildi

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Son 12 Yılda 8 Bin 406 Terör Mağdurunun İşe Yerleştirildiğini Bildirdi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, son 12 yılda 8 bin 406 terör mağdurunun işe yerleştirildiğini bildirdi. Şehit ya da çalışamayacak derecede malul olan kamu görevlileri, er-erbaş, geçici ve gönüllü köy korucularının varsa eşleri yoksa çocuklarından birisine ya da kardeşlerinden birisine Terörle Mücadele Kanunu'na göre iş imkanı sağlandığını ifade eden Bakan Atalay, bu haktan Hizbullah terör örgütünün şehit ettiği kamu görevlilerinin yakınlarının da yararlandığını bildirdi. Atalay, çok sayıda müracaat olduğunu belirterek halen işlemleri devam eden yaklaşık 500 hak sahibinin daha atamasının yapılacağını kaydetti.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır'ın kaç şehit ve malul yakınına iş imkanı sağlandığına ilişkin soru önergesini yanıtladı. Atalay, terör eylemleri nedeni ve etkisiyle şehit veya çalışamayacak derecede malul olan kamu görevlileri, er-erbaş, geçici ve gönüllü köy korucularının varsa eşlerine, çocuklarından birine ya da kardeşlerinden birine 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun ek 1'nci maddesi gereğince İçişleri Bakanlığı koordinatörlüğünde iş imkanı sağlandığını söyledi. Atalay, yine malul olup da çalışabilir durumda olanların da ilgili kanun gereği işe yerleştirildiğini ifade etti. TMY ek 1'nci maddeye göre, hak sahibi olduğu tespit edilenlerin tamamının iş hakkından yararlandığını ifade eden Bakan Atalay, atama usul ve esasları belirleyen yönetmeliğin yürürlüğe girdiği 1996 yılından 17 Mart 2008 tarihine kadar kamuda işe yerleştirilen terör mağduru sayısı konusunda ise şu bilgileri verdi:

"29 Mart 1996 tarihinden 16 Mart 2008 tarihine kadar, 8 bin 406 hak sahibi kamu kurum ve kuruluşlarında işe yerleştirilmiştir. 2 Haziran 2007 tarihinde yürürlüğe giren 5673 sayılı kanunla, geçici ve gönüllü köy korucuları da 3713 sayılı kanunun ek 1'nci maddesine eklenerek, aynı anda çok sayıda hak sahibi valilik ve kaymakamlıklar aracılığıyla iş talebinde bulunmuş olup, halen müracaatlar aynı yoğunlukta devam etmektedir. Halen işlemleri devam eden yaklaşık 500 hak sahibinin ataması da, dosyalarında bulunan eksikliklerin tamamlanmasını müteakip hak sahibi olduklarının belirlenmesi halinde en kısa sürede yapılacaktır."

-HİZBULLAH'IN ŞEHİT ETTİĞİ KAMU GÖREVLİLERİNİN YAKINLARI DA KAPSAMDA-

Bakan Atalay, kamu görevlisi sayılmayan geçici işçilerin kapsama girmediğini belirtirken, Hizbullah terör örgütünün şehit ettiği kamu görevlilerinin yakınlarının da iş hakkından yararlandığını bildirdi. (ANKA)

(EG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

title