Haberler

11. Alanya Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışları

11. Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışları, 14 Ülkeden 170 Sporcunun Katılımıyla Yapıldı. Yarışlarda Erkeklerde İngiltere'den Oliver Beckingsale, Bayanlarda İse Slovenya'dan Blaza Klemencic Birinci Oldu.

11. Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışları, 14 ülkeden 170 sporcunun katılımıyla yapıldı. Yarışlarda erkeklerde İngiltere'den Oliver Beckingsale, bayanlarda ise Slovenya'dan Blaza Klemencic birinci oldu.

Antalya'nın Alanya ilçesindeki tarihi Alanya Kalesi'nde yapılan yarışlara Türkiye'nin yanı sıra İngiltere, Slovenya, Rusya, ABD, Ukrayna, İsrail, Brezilya, Macaristan, Hollanda, Almanya, İtalya, Kolombiya ve Çek Cumhuriyeti'nden sporcular katıldı. Rıhtım meydanından verilen startla başlayan yarışta sporcular, tarihi Alanya Kalesi'ndeki 6.5 kilometrelik zorlu parkurda 7 tur attıktan sonra yarışı tamamladı. Yarışlarda erkeklerde İngiltere'den Oliver Beckingsale 1.47.05'lik derecesiyle birinci olurken,

Ukrayna'dan Igor Bogdan 1.48.12'lik derecesiyle ikinci, aynı ülkeden Sergiy Rysenko da 1.49.32'lik derecesiyle üçüncü oldu. Bayanlarda ise Slovenya'dan Blaza Klemencic 1.22.06'lık derecesiyle birinci olurken, ikinciliği 1.26.21'lik derecesiyle Ukrayna'dan Natalya Krompets, üçüncülüğü de 1.28.22'lik derecesiyle Kocaeli Brisa spor'dan Senem Güler elde etti.

11. Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışları, 90 ve 60 dakika yarışları, yıldız erkek, genç erkek, genç bayan, 19-29 yaş, serbest, 30 yaş üstü, 40 yaş üstü, 50 yaş üstü, elit erkek ve elit bayanlar kategorilerinde yapıldı. Bu yıl ilk kez yapılması planlanan çocuk bisikleti yarışları ise yağmur yağışı nedeniyle iptal edildi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) Başkanı Emin Müftüoğlu, uluslararası spor organizasyonlarının önemine dikkati çekerek, "Ülkelerin ve kentlerin tanıtımının en ucuz ve en etkili yöntemi, spor organizasyonlarıdır. Dünyada bu tür organizasyonları kendi memleketlerinde gerçekleştirebilmek için büyük bir yarış var. Bu organizasyonların kıymetini bizim de iyi bilmemiz gerekiyor" dedi. Yarışlar sırasında yağan etkili yağmurun sporcuları olumsuz yönde etkilemediğini belirten Müftüoğlu, yağmurun sporcular için

sıcak havadan daha iyi olduğunu kaydetti.

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu da, yarışmaların seyirci açısından iyi olmayan ancak yarışmacılar için uygun hava şartlarında yapıldığını dile getirerek, yarışmalar sırasında olumsuz bir olay yaşanmadığı için mutlu olduğunu söyledi.

(RY-İY-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Çanakkale Boğazı gemi yangını SON DURUM! Çanakkale Boğazı gemi trafiğine açıldı mı? Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title