Haberler

Zonguldak Emekli Esnaf, Evinin Bir Odasını Müzeye Dönüştürdü

Emekli esnaf, evinin bir odasını müzeye dönüştürdüZONGULDAK'ın Beycuma Beldesi'nde 47 yaşındaki Vural Sarsık, evinin bir odasını, bir kısmı babası ve dedesinden kalan, bir kısmını belde ve köylerden topladığı eski eşyalarla müzeye dönüştürdü.

Emekli esnaf, evinin bir odasını müzeye dönüştürdü

ZONGULDAK'ın Beycuma Beldesi'nde 47 yaşındaki Vural Sarsık, evinin bir odasını, bir kısmı babası ve dedesinden kalan, bir kısmını belde ve köylerden topladığı eski eşyalarla müzeye dönüştürdü.

Beldede market işlettikten sonra emeklli olan Vural Sarsık, babası ve dedesinden kalan eski antika eşyaları biriktirmeye başladı. Antika eşya tutkusu gün geçtikçe artan Sarsık, belde ve köylerde de bulduğu eski eşyaları evine götürdü. Sarsık, daha sonra evinin bir odasını müzeye dönüştürdü. Eski radyolar, plaklar, mutfak malzemeleri, süs eşyaları, tarım aletlerinin yer aldığı müze ilgi gördü.

Vural Sarsık, özellikle bayramlarda evinin müze gibi ziyaretçileri olduğunu söyledi. Ticari bir amacı olmadığını ifade eden Sarsık, şöyle konuştu:

"Tamamen koleksiyon amaçlı. Burada radyo, plak çalar, eski ev araçları, bakır ve tencere gibi aklınıza ne gelirse var. Kültürümüzü ileri nesillere taşımak ve tanıtmak için yapılmış bir koleksiyon. Burada 100 yıllık eşyalar da var 50 yıllık eşyalar da var. Vaktimi burada geçiriyorum. Bayramlarda burasını bir müze gibi açıyorum. Beldemizin pazarı cuma günü, o gün de açıyorum. Gelenler baksın, otursun. Görenler beğeniyor ve tebrik ediyor. Çocukla geliyor. Eski eşyaları soruyorlar, anlatıyorum onlara. Burası müze gibi oldu. Görmek isteyenler buraya gelsinler, zile bassınlar istedikleri kadar görebilirler. Gelene kapımız açık."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beycuma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title