Haberler

Zeytinburnu'nda "Türk Dünyası Öykü Festivali" başladı

Güncelleme:

Zeytinburnu'nda "Türk Dünyası Öykü Festivali" başladı "Türk Dünyası Öykü Festivali" ünlü sanatçı Azerin'in konseriyle başladı Zeytinburnu'nda, 4. Zeytinburnu Türk Dünyası Öykü Festivali Azerin konseriyle başladı.

Zeytinburnu'nda "Türk Dünyası Öykü Festivali" başladı

"Türk Dünyası Öykü Festivali" ünlü sanatçı Azerin'in konseriyle başladı

İSTANBUL - Zeytinburnu'nda, 4. Zeytinburnu Türk Dünyası Öykü Festivali Azerin konseriyle başladı. 4 Haziran'a kadar sürecek olan festival, Türk edebiyatı dünyasından önemli isimleri ağırlayacak.

Zeytinburnu Belediyesi'nin düzenlediği 4. "Türk Dünyası Öykü Festivali" başladı. Festival, Azerin konseri ve Fatemeh Saba Jafari'nin Mehmet Lütfi Şen'in küratörlüğünde düzenlenen minyatür sergisi ile açıldı. Hem Türk edebiyatının, hem de Türk dünyasının kıymetli yazarlarını "Hikayeni Hatırla" başlığı ile ağırlayan festivalde Azerbaycan odak ülke olarak yer aldı. Azerbaycan edebiyatının en önemli kalemlerinden Anar Rızayev'in de katkıda bulunduğu festivalde Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan ve Türk dünyasının farklı bölgelerinden gelecek öykücü ve çevirmenler ile metinler üzerinden kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi ve anlatılardaki akrabalıkların altının çizilmesi hedefleniyor.

Festivalin açılışında konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, "Bugün Türk Dünyası Öykü Festivali'nin 4'üncüsünü düzenliyoruz. Daha önce Uluslararası Öykü Festivali olarak düzenliyorduk. Bu yıl itibarıyla Türk Dünyası Öykü Festivali olarak düzenleyeceğiz. Türk dünyasından 38 edebiyatçı, yazar, çevirmen bu festivalimize katıldı. 3 gün boyunca burada bizim hikayemiz nedir bunu konuşacaklar. İnşallah bundan sonra etkinliğini daha arttırmış olarak devam ettirmeyi düşünüyoruz. Yine eş zamanlı olarak öykü festivaliyle birlikte 13 Dede Korkut hikayelerinin 13'ünden ilham alan bir minyatür sergisini açtık. Bütün İstanbullu sanatseverleri hem festivali izlemeye hem de sergiyi görmeleri için davet ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Azerbaycan Yazar Birliği Başkanı ve Yazar olan Anar Rızayev ise, "Bence çok önemli bir festival. Genç yazarların hikayeleri anlatılıp sohbetler olacak. Bu festivalin Azerbaycan'la da yolunun kesişmesi bize şeref veriyor. 44 günlük zafer süresinde Türkiye'nin bize manevi destek vermesi, bizim yanımızda olması bizi çok sevindirdi. Bizim kardeşlik duygularımızı daha da güçlendirir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Zeytinburnu Azerbaycan Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title