Haberler

Zeytin Dalı'nın Harekat Planı 3 Ay Sürdü! Operasyonu Yöneten Komutan, Hazırlıklarla Bizzat İlgilendi

Güncelleme:

Afrin operasyonu için 3 ay önceden düğmeye basıldı. Harekatı yöneten Korg. İsmail Temel, TSK'nın hazırlıklarıyla bizzat ilgilendi. İHA'lardan görüntü, MİT'ten sinyal, ÖSO'dan da istihbarat toplandı.

Zeytin Dalı'nın harekat planı 3 ay önce başladı. 2. Ordu Komutanı Korg. İsmail MetinTemel, sık sık sahadaki hazırlıkları kontrol etti. TSK ve ÖSO'nun hazırlıklarıyla birebir ilgilendi. Bu süre içerisinde İHA'lardan görüntü, MİT'ten sinyal ve ÖSO'dan insan istihbaratı toplandı.

3 AY ÖNCEDEN DÜĞMEYE BASILDI

Afrin'in terörden arındırılması için başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın (Afrin operasyonunun) ince planlaması aylar sürdü. Harekatın hazırlığı ve ilk planlamaları, Genelkurmay Başkanlığı komuta merkezinde gerçekleştirildi. Çok iyi hazırlanmış bir planlama, koordinasyon ve müşterek harekat konseptinin oluşturulmasının ardından harekat planlamalarında 3 ay önce düğmeye basıldı. Verilen talimatla hazırlıkları başlatan 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, sık sık sahadaki hazırlıkları kontrol etti, ÖSO güçlerinin ve TSK personelinin hazırlıklarıyla birebir ilgilendi.

GENİŞ KAPSAMLI İSTİHBARAT

Bu süre içerisinde İHA'lar ile görüntü istihbaratı, MİT ile koordineli sinyal istihbaratı ile ÖSO'dan sağlanan insan istihbaratı toplandı. Terörist örgüt PKK/PYD-YPG hedefleri, ormanlık ve dağlık araziler ile özellikle meskun mahal kenarlarında bulunan mağaralar, sığınaklar, komuta merkezleri, barınma yerleri ile silah ve mühimmat depolarının koordinatları İHA'lar, yerel unsurlar, MİT istihbaratı ve sınır gözetleme vasıtaları tarafından teker teker tespit edildi.

ÖNCE YIPRATTI SONRA İMHA ETTİ

Tüm istihbarat bilgilerinin toplanması ardından harekat, top atışlarıyla yıpratma süreci ve son olarak cumartesi günü hava harekatıyla başlatıldı. Terörist hedeflerin cinsine göre hangi hedefin hangi tür mühimmatla imha edeceği belirlendi. Harekatın başladığı andan itibaren de hedefler tam isabet vuruldu.

TERÖRİSTLERİ STRATEJİSİYLE ŞAŞIRTTI

Korgeneral Temel, tüm bu koordinasyonun ardından da PKK/PYD-YPG, KCK ve DEAŞ'a son darbenin vurulması için Türk Askeri ve ÖSO güçlerine "gir" emri verdi. Terörist örgütler, "bir gece ansızın" denilen harekatın gündüz saatlerinde başlaması, hareketliliğin olduğu bölgelerin çok dışında noktalardan sınırın geçilmesi gibi şaşırtmacalara hazırlıksız yakalandı. Zeytin Dalı Harekatı, izlenen stratejiyle de teröristleri şaşırttı. (Kaynak: eni Şafak)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İsmail Metin Afrin Ordu TSK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title