Haberler

Zathura: Bir Uzay Macerası Filmi

Zathura: Bir Uzay Macerası filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tim bilgileri. Zathura: Bir Uzay Macerası filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

Babaları (Tim Robbins) işe giderken, iki kardeşi ablalarına (Kristen Stewart) emanet eder. Altı yaşındaki Danny (Jonah Bobo) ve on yaşındaki Walter (Josh Hutcherson) ya birbirlerinin damarına basan ya da can sıkıntısından patlayan çocuklardır.

Dalaşmaları üst noktaya çıkınca, Walter, Danny’yi kovalamaya başlar. Danny servis asansörüne saklanır. Ama Walter onu şaşırtır, ve o arbede esnasında, Danny’yi karanlık ve ürkütücü bodruma indirir. İki kardeş burada “Zathura” adında eski püskü metal bir masa oyunu bulurlar. Ağabeyini kendisiyle oynamaya ikna etmeyi başaramayan Danny, oyunu kendi başına oynamaya başlar.

Küçük çocuk, daha yaptığı ilk hamlede, bunun sıradan bir oyun olmadığını anlar. Uzay gemisi piyonu kendi kendine hareket eder ve iniş yaptığı yerden bir kart çıkar. Kartın üzerinde, “Meteor yağmuru, hemen kaçın” yazmaktadır. Birdenbire evin üzerine sıcak, eriyik meteorlar yağmaya başlar.

Danny ve Walter çatılarındaki deliğe bakarken, dehşet içinde, uzayın karanlık ve derin bir köşesine çekildiklerini fark ederler.

Üstelik, yalnız değildirler.

Böylece, heyecan verici, kimi zaman korkutucu, ama hep sürprizlerle dolu bir macera başlar. Danny ve Walter oyunu bitirmedikleri sürece uzaya hapis olacaklarını anlarlar. Oyunun kilidini her döndürüşlerinde, birbiri ardına inanılmaz engellerle karşılaşırlar: Kazara ablalarını sonsuz bir uykuya yatırırlar; çılgın, işlevleri bozulmuş, 2 merelik bir robot tarafından kovalanırlar; uzayda mahsur kalmış bir astronota (Dax Shepard) yardım ederler; ve Zorgon denilen, sürüngenimsi, etobur yaratıklar tarafından abluka altına alınırlar.

Danny ve Walter astronotun da yardımıyla, ağabey-kardeş didişmelerini bir yana bırakarak, engelleri aşıp eve dönebilmek için işbirliği yapar ve oyunu tamamlamaya çalışırlar.

Ama tüm çabalarının boşa gitmemesi için esas büyük engeli aşmak zorundadırlar: Zathura gezegeninin güçlü çekim kuvvetine karşı koymak.

Yönetmen:

Senaryo:

Oyuncular:

Filmin Türü: Aksiyon, Fantastik,

Orijinal Adı: Zathura: A Space Adventure

Yapımcı Firma: Columbia Pictures

Yapım Yılı: 2005

Yapım Ülkesi: ABD

Orijinal Dili: İngilizce

Filmin Süresi: 113 dk.

Resmi Sitesi: http://www.sonypictures.com/movies/zathura/

Dağıtıcı Firma: Warner Bros

Vizyon Tarihi: 30.12.2005

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title