Haberler

Yozgat Tso, Girişimcilere Kucak Açtı

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (Tso) Tarafından Hazırlanan Avrupa Birliği (AB) Destekli "Girişimci Yetiştirme Merkezi Projesi", Düzenlenen Toplantıyla Tanıtıldı.

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından hazırlanan Avrupa Birliği (AB) destekli "Girişimci Yetiştirme Merkezi Projesi", düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Yozgat TSO Girişimci Yetiştirme Merkezi salonunda yapılan tanıtım toplantısına Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, TSO Başkanı Şenol Taşdan, Vali Yardımcısı Erkaya Yırık, sivil toplum örgüt başkanları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Proje koordinatörü Adnan Hacıbebekoğlu'nun sunumuyla başlayan toplantıda konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şenol Daştan, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Bölgesel Kalkınma ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü'nce koordine edilen AB Bölgesel Kalkınma Hibe Programı'na sundukları Girişimci Yetiştirme Merkezi Projesi'nin hibe almaya hak kazandığını söyledi. Taştan, projenin amacının Yozgat'taki girişimci eksiklerine çözüm bulmak olduğunu belirterek, "Bu projede sadece genel bir eğitim verilmeyecektir. Amaç, eğitim alan girişimcilerimizin projeler üretmesini sağlamaktır. Burada başarılı olan kişinin gerçek anlamda işletme sahibi olması için de çalışmamız olacak. Biz gençlerimizi üretim yapacak aşamaya getireceğiz, hatta daha ileri adımda büyük çaplı işletmenin altyapısını oluşturması konusunda yönlendirmelerde bulunacağız" dedi.

Vali Çiçek ise, iş bulmak değil iş kurmak isteyenlerin yetişeceği bir kent için ilk adımın projeyle atıldığını ifade ederek, "İlimizde yeni jenerasyonlara ihtiyaç duyulmaktadır. Her zaman işçi değil, üreten ruhla yeni jenerasyon olsun istiyoruz. Gençlere sorduğumuzda 'Ben şurada çalışacağım değil şunu yapacağım, şunu yürüteceğim' diyen insanların olmasını arzu ediyoruz. Bunun için yola çıktık" diye konuştu.

İlde özel sektörün istenilen düzeyde olmadığını dile getiren Vali Çiçek, "Bunun nedeni, girişimci ruhun olmaması. Burada doğmuş, büyümüş genç insanlarımız iş arayan olmamalı, işçi arayan olmalı. Biz bugünü kurtarmak istemiyoruz, Yozgat'ın ilerisini görmek istiyoruz. Gençlere iyi bir Yozgat bırakmak istiyoruz. 10 yıl sonra ilde yaşayan insanlarımız bir başka yere gitmemeli" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Yusuf Başer de, Yozgat'ın ciddi bir ekonomik kalkınma içerisinde olduğunu belirterek, bu hareketlilik içerisinde genç beyinlerin yer almasının ekonomisi sağlam temeller üzerine kurulu bir Yozgat'ı oluşturacağını söyledi.

(ÖE-CC-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title